A Washington Capitals főcsoport-elődöntőbe jutott az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a Columbus Blue Jackets elleni párharc hatodik összecsapásán vendégként három góllal győzött.

 A győztes washingtoni együttesben Alekszandr Ovecskin két gólt szerzett, míg a kapus Braden Holtby 38 lövésből 35-öt hárított. A Washington 0-2-ről fordította meg a Blue Jackets elleni párharcot, és készülhet a folytatásra. A Capitals ellenfele a rájátszás második fordulójában a címvédő Pittsburgh Penguins lesz. A két együttes tavaly és két éve is a főcsoport elődöntőjében találkozott, előbb 4-2-re, majd 4-3-ra nyert a Penguins, amely azt követően megnyerte a bajnokságot.

Kemény csaták az NHL-ben

Frederik Andersen 33 lövésből 32 alkalommal védett, a dán kapus döntő érdemeket szerzett a Toronto hazai győzelméből. A Maple Leafs összesítésben 0-2-re, majd 1-3-ra is állt a Bruins ellen, most mégis 3-3-ról várja a továbbjutásról döntő hetedik mérkőzést, amelyet szerdán Bostonban rendeznek. A találkozón gyászszünetet tartottak a torontói gázolásos tragédiában hétfőn elhunyt tíz áldozat emlékére. Egy furgon a járdán lévő gyalogosok közé hajtott, további tizenöt ember megsérült.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, Kelet: Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 3-6

A párharc végeredménye: 4-2 a Washington javára.

Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-1

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.