Cristiano Ronaldo még csak fél éve játszik a Juventusban, de a Real Madridtól a nyáron érkezett focista máris letette a névjegyét Olaszországban.

A portugál támadónak nehézkesen indult torinói karrierje, első három mérkőzésén nem talált kapuba, aztán a Sassuolo ellen (2-1) megtört a jég, együttese az ő két góljával tudott nyerni.

Tudtam, hogy jól dolgozom, csak idő kérdése volt, mikor találok be először. Úgy gondolom, elég jól alkalmazkodom az olasz futballhoz

– mondta első góljai után Ronaldo, akinek nagyképűnek tűnhet az utóbbi mondata, de valójában nagyon is igaz.

Az olasz bajnokság 13. fordulójában betalált a SPAL elleni győzelem során (2-0), ezzel megszerezve 10. gólját a csapat színeiben. Összességében 16 mérkőzés kellett neki ehhez, így ő érte el leggyorsabban ezt a határt a Juventus történetében. Azon a héten az együttes 1-0-ra verte a spanyol Valenciát a Bajnokok Ligájában, ami Ronaldo 100. győzelme volt a sorozatban – korábban egy futballista sem volt ilyen sikeres.

A 16. fordulóban a Torino elleni (1-0) győztes gólja az 5000. találat volt, amit a Juventus az olasz élvonalban szerzett. A karácsonyi fordulóban ugyancsak eredményes volt az Atalanta otthonában (2-2), ezzel ő lett az első focista, aki zsinórban hét idegenbeli bajnokin is gólt szerzett az első olaszországi idényében.

Az ötszörös aranylabdás focista az Atalanta ellen csereként mentette meg a vereségtől csapatát. Legutóbb öt és fél évvel ezelőtt, 2013 áprilisában szerzett gólt bajnokin csereként beállva, akkor még a Real Madrid játékosaként a Levante ellen talált be.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.