Jól szerepeltek a magyar versenyzők World Urban Games utcai sportok világjátékán, melyet negyvenhat ország részvételével péntektől vasárnapig rendeztek Budapesten.

A szervezők tájékoztatása szerint a hazai versenyzők közül a legjobb eredményt a női 3x3-as kosárlabdacsapat érte el, amely a negyeddöntőben kapott ki a későbbi ezüstérmes francia együttestől az U23-as Nemzetek Ligája döntőjének számító eseményen.

A férfiválogatott nem jutott tovább a csoportjából, annak ellenére, hogy a csoportmérkőzések során legyőzte a tornagyőztes Franciaországot.

A BMX-esek között Jósa Dániel a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben éppen csak lemaradt a döntőbe jutásról, végül a 15. helyen zárta a viadalt.

Breaktáncban Török Enikő "Csepke" és Kotlár Roland Ákos "Roll" képviselte a magyar színeket, de a csoportküzdelmek után búcsúztak.

Az utcai sportok egyik legtipikusabb fajtájában, a parkourban négy magyar férfi induló is volt: a speed-run versenyszámban Máté Áron és Szentváry-Lukács Vajk végül a 8. és 10. helyet szerezték meg. A freestyle-ban a 18 éves Pataki Zoltán, valamint a 19 éves Balogh Dominik a 14., illetve a 13. helyen végzett.

A laser run bemutatósportként szerepelt a viadalon, a nők között hét, míg a férfiaknál kilenc magyar induló volt. A nőknél Guzi Blanka az első helyen végzett, Réti Kamilla pedig, szombati eredményét megismételve vasárnap is a harmadik helyen ért célba.

A férfiaknál a legjobb eredmény a budapesti öttusa világbajnokságon is szerepelt Regős Gergely nevéhez fűződik, aki vasárnap a harmadik helyen ért célba.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.