Mintegy 18 ezer gyermek láthatta azokat az erőszakos, félelemkeltő filmjeleneteket, amelyek miatt a Médiatanács 1,25 millió forint bírságot szabott ki a TV2-re. 

Miután a TV2-n tavaly év végén vetített Komancsok holdja című játékfilmet a televíziócsatorna 16-os korhatár-kategória helyett 12-esbe sorolta, és délben vetítette a 21 óra utáni idősáv helyett, a Médiatanács 1,25 millió forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra.

Szigorúbb besorolást indokolt volna ugyanis, hogy a filmben naturalisztikusan erőszakos, félelemkeltő képsorok és egy öngyilkossági jelenet is látható volt.

A Médiatanács idén a jelenlegi esettel együtt eddig hat alkalommal szabott ki három szolgáltatóra összesen több mint 17 millió forint korhatár-besorolási bírságot a gyermekek védelme, a szolgáltatók jövőbeli jogkövető magatartásának érdekében.

A testület áprilisban az RTL Klubra az Éjjel-Nappal Budapest egyik adása miatt 7,54 millió forint bírságot szabott ki, valamint a Class FM szolgáltatója köteles a Morning Show két adása kapcsán összesen 1 millió forint bírságot fizetni rossz korhatár-besorolás miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.