Hibás korhatárbesorolás miatt megbírságolta a Music FM-et a médiatanács, emellett több körzeti televíziót, valamint helyi és körzeti rádiót is elmarasztalt a testület – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács százezer forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra a Music FM január 12-ei Önindító (műsorvezetők: Bochkor Gábor és István Dániel) című műsorának hibás besorolása miatt. A műsor ugyanis túlzottan naturális, részletező szexuális utalásokat tartalmazott, és a nőkkel való bánásmódról nemkívánatos magatartásmintákat közvetített, ami miatt a rádiónak a műsorrészeket a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett 16-os korhatárbesorolásban kellett volna szerepeltetnie.

A nagy hallgatottságú rádiós reggeli műsorokat érintő, gyermekeket védő ellenőrzéssorozatban a rádió egy másik januári műsornapja miatt is folyik eljárás – jegyezték meg. Korábban már bírságot kapott a Class FM a Morning show öt adása miatt, a Tilos Rádió a 7Térítő című műsora, valamint a Sláger FM a Helló, Sláger! című műsor miatt.

A testület továbbá csekély összegű bírságot szabott ki a Bonum TV és az ÉK-TV körzeti televízióra, valamint 14 rádióra – a Civil Rádióra, az Európa Rádió öt adójára, a Music FM-re, az Ozone FM 96,3-ra és a Szent István Rádió hat adójára – a médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt. Emellett egy szolgáltatót, a Klubrádiót – a csekély arányú mulasztás miatt pénzbírság nélkül – a szabályok betartására figyelmeztette.

Itthon - 2019. April 21., 08:32
Kigyulladt egy családi ház terasza Szentesen
Nagyvilág - 2019. April 21., 08:19
Megkezdődött az elnökválasztás Észak-Macedóniában

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
A szabál' az szabál', azért van, hogy betartsák, betartassák.
RonaGyuri
a nőkkel való bánásmódról nemkívánatos magatartásmintákat közvetített
nem úgy mint a derék KDNP-s honatyák szokásos megszólalásai! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.