Egy év szünet után ismét tripla koncertet ad az Amorf Ördögök az újbudai A38 hajón november 10-től 12-ig. A 2007-ben megszűnt, modern sanzonokat játszó zenekar legsikeresebb lemezét, a tizenhat évvel ezelőtti Betyár a Holdont és más népszerű számait adja elő.

"Mielőtt tavaly, nyolc év szünet után az A38 felkérésére felléptünk, voltak bennünk kétségek, vajon az Amorf Ördögök állja-e még az idők próbáját. Aztán csináltunk három teltházas bulit, és megnyugodtunk, úgy látszik, az emberek emlékeznek ránk" – mondta Tariska Szabolcs énekes, szövegíró az MTI-nek.

A Betyár a Holdon című, 2000-ben kiadott Amorf Ördögök-lemezen énekelt először a csapattal Péterfy Bori színésznő, előtte az együttes négy demóanyagot készített. Az albumon olyan slágerek szerepelnek, mint a címadó dal, a Vedd fel a legjobb ruhád, a Megsárgult konfettik a Holdfény bárban, a Parti lány vagy a Virágos kert az élet. A Betyár a Holdon szövegében szerepel "Bartók és Kodály, a két remixkirály".

Tövisházi Ambrus énekes, billentyűs, dalszerző, zenekarvezető megfogalmazása szerint az Amorf Ördögök egy időkapszulában létezik, amelyből nehezen tud kiszabadulni. Viszont – tette hozzá – most sokkal jobban el tudják játszani a számokat, mint régen, tisztábban látják, mi jelenti a számok lelkét.

November 10-11-12-én az Amorf Ördögök az eredeti számsorrendben, az elejétől a végéig eljátssza a Betyár a Holdon tizenöt felvételét. A koncerteken a Tövisházi-Tariska-Péterfy trió mellett – akárcsak a felvezetőnek tekinthető nyári két fellépésen, Orfűn és a Müpában – Nagy István (gitár, vokál), Drapos Gergely (basszusgitár), Gáspár Gergely (dob), Tompa Ákos (trombita), Pápai István (ütőhangszerek), Eichinger Tibor (gitár) és Mikó György (ütő- és fúvós hangszerek) lép színpadra.

"Belépő igazi vagy műbajusszal, kapcsolódva Szabi akkori legendás kackiás bajszához a Betyár a Holdon lemezborítón. A műbajszokat a bejáratnál fogják osztogatni" – mondta Tövisházi Ambrus. Az első nap kivételével a széria már teltházas; a csapat felvezetésként november 2-án valamennyi eddigi anyagát felteszi letöltésre a netre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.