Még mindig a Don Juanok világát éljük, ami csak fokozódik – írja a Nuus.

Ha senkivel sem bújsz ágyba, akkor csakis frigid lehetsz; ha csak a pároddal szerelmeskedsz, akkor unalmas vagy, ha pedig mindenkivel összefekszel, akkor egyenesen kurva vagy. Nehéz így őszintének lenni, a Vice szerint.

Két kérdésre nem szívesen vállalják a nők, hogy őszintén válaszoljanak: ezek egyike azt firtatja, mennyi órát vettek tanulóvezetőként, a másik pedig a szexpartnereik száma. A forgalmi órákat még csak-csak ki lehet magyarázni azzal, hogy „lassan járj, tovább érsz”, de az exekbe jobb bele sem gondolni.

Ezért hazudnak a nők, ha arról van szó, hogy hány pasival feküdtek le

Kezdve azzal, hogy listába szedni a trófeákat nem sok értelme van. Egy kalap alá lehet venni egy hosszú kapcsolatot egy egyestés menet alanyával, akire alig emlékszik már az ember lánya? Vagy a sorba az is beszámít, akivel nagy lángolás volt, még tiniként, de a szexig el sem jutottunk?

Egy nemrég megjelent francia kutatás is ezt feszegette, és náluk egy főre átlagosan 9,9 partner jött ki, melyből 13,1 skalp az uraké, míg közel a fele, 6,9 jut a hölgyeknek. Ez a szám sok mindentől függ, kezdve a társadalmi osztálytól és a kortól is (a városi fiatalok jóval átlag fölött teljesítenek). Ismét bebizonyosodott: a férfiak mindig több kalandról számolnak be, mint a nők. A French Institute of Public Opinion vizsgálatát végző François Kraus szerint ebben nem sok újdonság van:

Igaz, manapság sok minden megváltozott, érintve a társadalmi osztályokat is, de az a mítosz továbbra is tartja magát, miszerint a nőcsábász pasi értékesebb, mint az a nő, aki gyakran váltogatja a partnereit.

Még mindig Don Juan és a Nap szépe korát éljük?

A válasz egyértelműen: igen. Sőt, még inkább durvulni látszik a helyzet. Ha nincs senkid, akivel ágyba bújnál, akkor bizonyára csak frigid lehetsz; ha kizárólag a pároddal szerelmeskedsz, akkor egysíkú vagy, ha pedig úgy nyílnak a combjaid, mint a telefonkönyv, akkor meg egy ócska ribanc.

Egy Mina nevű lány szégyenkezve vallja be, hogy

csak nyolc pasival szexeltem eddig. Jól akarom magam érezni, felszabadultnak, de ez nem megy olyan könnyen.

Émilie nem szeret számolgatni, nevetve közli, hogy

lehetett akár 20 fickóm is.

Kicsit fél attól, hogy a barátai megítélik emiatt, de ennél azért több is rejlik a hozzáállásában:

Ha belegondolok, tényleg túl sok fiúval volt eddig dolgom. Meg is ijeszt kicsit a dolog. Biztos hülyén hangzik, de mindig is úgy képzeltem, hogy ha befejezem a tanulást, akkor a hátralévő életemet ugyanazzal az egy emberrel kell eltöltenem. De eszembe jut majd, hogy vagy 40 trófeát begyűjtöttem előtte, és a legtöbbjükre szívesen emlékszem vissza. Elszomorít ez az egész.

Minden egyes partner egy újabb csapás az ártatlanságára, amely miatt kárhoztatva érzi magát – egyre távolodva attól a szőke hercegtől, akit elképzelt magának kislányként.

Louise lazábban veszi a témát, nagyjából húsz sráccal lehetett eddig dolga. A 27 éves lány nemrég szállt ki egy hosszabb kapcsolatból, és lépett YOLO fázisába. De úgy látja, nem mindenki lelkesedik friss szexuális forradalmáért.

Azt vettem észre, hogy a barátaim nem bírják hallgatni, ha egy nő arról áradozik, mennyire boldog és élvezi az életet különböző fickók oldalán. Eddig mindent megosztottam a barátaimmal, akik mostanában azt kérik számon rajtam, hogy mikor lesz újra egy rendes pasim. Vagy hogy nem kellene-e jobban vigyáznom a hírnevemre.

Létezik olyan hely, ahol a nők szabadon szóba hozhatják a szexet, anélkül hogy rosszallást váltanának ki vele? Talán a nőgyógyász rendelőjében? Émilie ezen kacagott egy sort:

17 éves voltam, amikor megkérdezte tőlem a nőnemű nődokim, hogy mennyi fiúval volt már dolgom. Négyet említettem. Azt kaptam erre, hogy hogyan várhatnám el, hogy tiszteljenek, ha én sem becsülöm meg önmagamat?

Nem mindegyik orvos ilyen. A kedves, pótanyaszerű dokikban meg lehet bízni, viszont előfordul, hogy még neki is hazudnak a páciensei. Ha kiderül, biztosan csalódott lesz, de higgadtan elmagyarázza, hogy

azok, akik korán kezdik a szexuális életet, vagy sok partnerük van, gyakrabban kapnak HPV-t. Mi akkor tudunk jól segíteni, ha tudjuk, mivel állunk szemben. Érdemes őszintének lenni, és nem félni attól, hogy megítéljük a betegünket.

A nőgyógyászoknak több olyan 27-28 körüli nővel van dolguk, akik partiznak és szabadosan élnek, aztán 35 évesen sírva mennek be a rendelőbe meddőségi kezelésre. Magukat vádolják közben, hogy miért is nem komolyodtak meg hamarabb. Az évek gyorsan elszaladnak.

Antoine, a 29 éves kreatív igazgató azt élvezi, ha egy nőt nem könnyű elcsábítani.

Szeretem azt tudni, hogy a lány valami különlegeset oszt meg velem, ha szeretkezésre kerül sor. Értékesebb lesz akkor számomra. Ha fél Párizst kipipálta már, akkor kicsit hülyén érzem magam.

Mathilda együtt is él barátjával, de valahogy mindig előkerül az exek témája.

A fiúk kezdetben azt mondják, hogy szeretik a felszabadult nőket, aztán a végén ezt hányják majd a szemedre. A párom meg van győződve arról, hogy korábbi partnereim miatt károsodott a nemi szervem: szerinte már harangozni lehet bennem. Pedig nem bunkó, de ezen valahogy mégsem tud túllépni.

Más férfiak azon görcsölnek, hogy egy szexuálisan tapasztalt nőt hogyan fognak tudni kielégíteni. Benoît, a bárpultos fiú így vall erről:

Először mindig izgulok, ha lefekszek egy lánnyal. Mi van, ha nem leszek elég merev, vagy ügyetlenkedem? Hogyan kényeztessem? Annál parább, minél lelkesebb a csaj. Izgalmas és ijesztő is egyszerre. Nagyon lelkiismeretes vagyok: megkérdezem, mit szeretne és kérem, hogy irányítson. Ha már látom, hogy jól érzi magát, akkor megszűnik ez a nyomás. Amikor már nyög és csavarodik a teste, akkor teszek rá, hogy tegnap akár egy Rocco nevű csávó volt a helyemen; úgy érzem magam, mint a világ ura.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.