A bűnszervezet tagjai többek között társaságok nevében, a foglalkoztatottak névleges átvétele nélkül állítottak ki a megrendelő cégek részére fiktív számlákat a munkavállalók utáni járulékfizetés elkerülése érdekében. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség 48 elkövetővel szemben emelt vádat, s emellett 600 millió forint értékű vagyonelkobzást is indítványozott.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 48 elkövetővel szemben.

Kétmilliárd forintos kárt okozó bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

Fotó: 123rf.com

A vádirat alapján a bűnszervezetet irányító férfi társaival 2020–2021. évet megelőzően létrehozott egy több gazdasági társaságból álló többszintű céghálózatot. Ennek szolgáltatásait a felső, harmadik szinten lévő, megrendelő cégek vették igénybe annak érdekében, hogy elkerüljék a ténylegesen a saját társaságuk munkavállalói utáni járulékfizetést. A bűnszervezet tagjai a középső szinten álló társaságok nevében, a foglalkoztatottak névleges átvétele nélkül is állítottak ki a megrendelő cégek részére fiktív számlákat – számolt be az Index.

A bűnszervezet tevékenysége a költségvetést károsító bűncselekmények elkövetése során közel 40, köztük több Komárom-Esztergom vármegyei székhelyű gazdasági társaságot érintett. Az elkövetők 2 milliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okoztak a magyar állami költségvetésnek.

A bűnszervezetet irányító férfi a bűncselekményekből több mint 400 millió forint vagyoni haszonra tett szert. A főügyészség 48 személlyel, köztük a bűnszervezet nyolc tagjával szemben nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

Az ügyészség a bűnszervezet tagjaival szemben egy kivételével végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A többi elkövetővel szemben végrehajtandó vagy felfüggesztett szabadságvesztések kiszabására tett indítványt. A főügyészség a bűnszervezet négy tagjával és további hat elkövetővel egyezséget kötött. A vádiratban összesen 600 millió forintot meghaladó mértékű vagyonelkobzást is indítványozott a főügyészség.

Forrás: Index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
2 milliárd a kár, 600 millió az elkobzás... Végül is egész jó üzlet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.