A karácsonyi előtti rohanás helyett az élményekre, a művészetekre és a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt november 30. és december 24. között a Budapest öt tematikus utcájának összefogásával létrejött SlowXmas programsorozat.

Pörgés helyett karácsonyi lassulást ajánl Budapest

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által is támogatott kezdeményezéshez a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a 7. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) csatlakozott – közölték az MTI-vel a szervezők.

Ígéretük szerint a rendezvénysorozat november 30. és december 24. között minden nap koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, workshopokal és egyéb programokkal jelentkezik.

A karácsonyi készülődést idén környezetbarát csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, hogy aztán a résztvevők otthon az eldobható csomagolóanyagoknak búcsút intve öltöztessék fel ajándékaikat, de a SlowXmas számos lehetőséget kínál az adományozásra és a jótékonykodásra is.

A Ráday utcában a bor és a csokoládé kerül előtérbe, december 6-án a Deák-palota tetejéről ereszkedik le a Mikulás, a Fashion Street többek között gyermekkoncertekkel készül, a Bartók Béla Boulevard-on pedig a művészeteken, finom borokon és kávékon lesz a hangsúly.

Ismét lesz Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahogy a Könyv Cserebere elnevezésű jótékonysági akció sem marad el. A Falk Art&Antique Streeten kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várják az érdeklődőket, de a programok között szerepel a csoportos meseterápia és a szórakoztató rocktörténet is.

A SlowXmas részletes programja a honlapon érhető el.

(Kép: MTI/EPA/Neil Hall)

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.