A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint több mint 16 ezer férfi részesül havi 600 ezer forintnál magasabb nyugdíjban, míg a nők esetében ez a szám 8 ezer.

A Világgazdaság beszámolója szerint, Budapesten az átlagos öregségi nyugdíjösszeg a legmagasabb, 275 667 forint, míg a Kisteleki járásban a legalacsonyabb, mindössze 173 560 forint.Panasz ne legyen! Rengeteg gazdag nyugdíjasunk van – Főleg férfiak

Illusztráció: pixabay

A nyugdíjban és egyéb ellátásban részesülők 2024 januárjában, a nyugdíjemelést követően átlagosan 211 819 forint teljes ellátásként került kifizetésre, ami 11 százalékkal több, mint az előző évben.

Az öregségi nyugdíj átlagos összege 230 940 forint volt. Férfiak esetében az ellátás a hosszabb szolgálati idő és magasabb kereset miatt több mint 36 ezer forinttal meghaladta a nőkét.

Az elemzésekben az is látszik, hogy a legmagasabb nyugdíj 600 ezer forint feletti. A férfiak és nők arányában azonban jelentős eltérés van: 8052 nő és 15 825 férfi van jelen a legmagasabb nyugdíjkategóriában.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/04/nyugdij-600-ezer-forint-havonta?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator#google_vignette

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Mert nem az a boldog ország , hol legtöb gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon." ( Deák Ferenc )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
"Panasz ne legyen. Rengeteg gazdag nyugdíjasunk van"

Nyilván nem ők panaszodnak.
sokanvagyunk
Át is jelentkeztem egy gazdag településre, nehogy feltűnő legyen a gazdagságom.
csak úgy....
oszt a havi 600 ezerböl fussa mindenre ,még privát csípö és térd protkóra is...
Cherry
OV aljas patkányai ,,arra mérget veszek,
jáger laszló
Máris sírva fakadok
nem vagyok a 16000 nyugdíjas között!!
Na majd ráhajtok...
csak ennyi
barátilag
J,L,
KisTehen
@Menőmanó: dehogynem ... ők panaszkodnak csak igazán
csak úgy....
arról mikor közöl a ksh. adatokat,hogy idén hány " nyugger" hült ki a saját lakásában mert a rezsi,gyógyszer,zsíroskenyér után már nem futotta fára?
kereső
A statisztika lényege a "következetesség". Ha egyszer hazudtál, akkor a továbbiakban is tedd azt. A 2024 januári teljes nyugdijak kifizetett átlagos összege 211.019,- volt, amely 11=-al magasabb a 2023 évinél. A 2023 évi "átlagos" infláció KSH szerinti mértéke 17,6%. Ezt igy hogy???
Azt mondja az irás:"Az öregségi nyugdíj átlagos összege 230 940 forint volt. "...ha 211.019 Ft volt az átlagos kifizetett összeg, akkor az átlagos nyugdij összege miért is magasabb 19.921 Ft-al, januárban hova túnt ez a kifizetett összeg? Vagy ez csak papiron ennyi, a valós átlag nyugdij meg az átlagosan kifizetett összeg?
Nessy
Ez mezei számtani átlag, ami így egymagában csak egy szám. A lényeg a medián átlag. Akkor kiderülne, hogy hányan vannak az átlag alatt, milyen értékékekkel. Eleve, a múlt század 90-s éveiben nyugdíjba menők induló nyugdíja az akkori bérek, és degressziós számítás miatt a ma hasonló kondiciókkal nyugdíjba menők nyugdíja között van kb. nyolcszoros eltérés van. Ez az egységes százalékos emelés miatt növekedni fog!
Eladott Ország
"Mert nem az a boldog ország , hol legtöb gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon." ( Deák Ferenc )
Sztyepospista
Újra : a nyugdijsik NEM KAPNAK egy fillér emelést sem ! Mindég a KSH által éppen bevallott... infláció mértékével egyező KOMPENZÁCIÓT kapják. Ha pl. 1 % lenne az infláció, mint a spanyoloknál, akkor kapnának 1 %- os EMELÉSNEK nevezett valamit. Hála, és köszönet Viktor !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.