Hari

Rétvári Bence: A nyugdíjasok nagyon jól jártak!
Célszerű ismerni a fidesz "eszjárását". Azaz ha valamiben nagyon megdicséri önmagát ammögött valójában egy ordas hazugság lapul, mint jelen esetben is.
Beismerte a miniszter, hogy sosem érjük el a nyugati béreket az egészségügyben
@cikicakk55: a jobb sorsra érdemes ún.nyugati demokráciákban többnyire nem megélhetési politikusok ülnek a vezetésben, akik legfőbb célja minél gyorsabban megtömni a bukszát ki tudja meddig lesz arra lehetőség. Ergo nyugaton viszonylag alacsonyak fizetségük is, pl. egy amerikai elnök aki az ottani viszonyok közt kifejezetten alacsony, már-már nevetséges összeget kap. Mindez elsősorban azért hogy ne a csábító jövedelem vonzza. Ezzel szemben nálunk a képviselők túlnyomó többségét a lehetséges anyagi előnyök vezérlik olyan is a magyar parlament
Ami a hálapénz gyakorlatát illeti meggyőződésem, hogy nem valamiféle büntetés fogja megszűntetni, hanem egy olyan, összességében rendkívül összetett társadalmi szemlélet változás folyamat, amitől jelenleg fény évekre vagyunk sőt egyre inkább eluralkodik a pénzért mindent és mindenkit meg lehet venni gondolkodás, mert ez látjuk dicső vezetőinktől.
Átadták a 2018-as Prima Primissima Díjakat
Alapvetően szép dolog ez a díjazás, mert nem "sablon" szerinti állami kitüntetéseket jelent, nemegyszer borítékolható módon. Különösen a közönség díj, ami mindent visz mert már a rómaiak megmondták: vox populi, vox Dei ( v.ö: a nép szava Isten szava), ugye Viktor
Matolcsy szerint Magyarországnak versenyképes gazdaságot kell építenie
Ezt már évtizedek óta halljuk. A valóságban csendben szakadunk le és válunk gazdasági gyarmattá. Hol van már a 'megteremtjük az erős magyar gazdaság"víziója, annál inkább erősödik a multikhoz dörzsölődés gyakorlata. A magyar ipar szerencsés esetben kiszolgáló szerepre számíthat.
Orbán: "aki belénk harap, annak erős fogsorral kell rendelkeznie, mert nem fogjuk ezt tűrni"
Ezt még Rákosiék is megirigyelnêk. Csak azt nem értem, miért vállalkozik mintegy ötszáz ezer magyar öngyilkosságra, és a fertőbe???
Palik László ordítozva tér vissza a tévéképernyőre
Egy , Karinthy-nek tulajdonított mondás jut eszembe, aki egy elbocsájtott cseléd könyvébe ezt írta: akinek ilyen kell, ajánlom . Nekem nem kell feleségestül TV2-stül sem. Egyébként az eset jellemző a mai világra, minden pénz kérdése. Erről meg Hofi jut eszembe: Tud úszni? Nem. És ha megfizetjük...
CEU rektor: itt a vége
A hajdanvolt NDK vezetőinek az okozott gondot, hogy a felhúzott berlini fal "eredményeként" a fejek ,azaz az értelmesebbjei kiszöktek. Ma a kormány űzi el ezeket, vagy köti gúzsba a Tudományos Akadémiát. Mecsoda különbség, így leszünk Közép Európa vezető gazdasági, tudományos kozpontja.
Németh Szilárd megmutatta, milyen egy igazi mintapolgár
@csipetke: ez rosszabb ennél. Tudatosan megszervezett családtámogatásnak álcázott pénzelése azoknak, akik eleve rendelkeznek 10-20 millió saját pénzzel. Ugyanis a csok óta rég látott ütemben nőttek az építési költségek (telek ár, építő anyag árak, építési munka árak) a piacgazdaság törvényei szerint, mert ahol pénz ,azaz kereslet van {csok), ott rögtön megnövekszik az ár. Ezt egy átlag csóró magyar képtelen kiperkálni, tehát az esélye nulla. Így aztán az egész szemfényvesztés, tervezett módon. Az egészben annyi a valóság alap, hogy fogy a magyar, azonban nem ez a megállítás módja, hanem a biztonságos, jól kiszámítható jövő, ezt pedig képtelen, vagy ami rosszabb, nincs akarat a jelenlegi vezetésben, mert ez sokkal összetettebb dolog.
Ez az igazi tragédia: drámai mértékben csökken a magyar felsőoktatásban tanulók száma
A fiataloké a jövő, de nem Magyarországon. @Manhattan: igen, miközben erős önálló magyar ipart hirdetünk, a legszánalmasabb módon szolgáljuk ki-súlyos pénzekkel- a külföldi beruházókat.
Elviszi az infláció a nyugdíjak emelését
Ez nem újdonság, azóta van, mióta az Orbán kormány "áttért" a csak inflációval emeljük a nyugdíjakat rendre , teljes tudatában annak,-mert nem hülye gyerekek-hogy a statisztkailag megállapított infláció mindig alacsonyabb a nyugdíjasok megélhetését szolgáló árucikkek áremelkedésénél. Ez most 2018-ban csúcsosodik ki látványosan. Tehát a jelenlegi kormány kb. 10 éve szegényiti el tudatosan a nyugdíjasokat, miközben teli tüdóvel harsogják, hogy ők azok, akik megvédik a nyugdíjasokat és a nyugdíjak vásárló értékét., meghogy "együtt sirunk, együtt nevetünk" blabla, egy szót tudatosan kerülve: papíron. Na azzal meg mehetnek vásárolni. Ha valóban akarnák a nyugdíjasokat megbecsülni a nyugdíj prémiumnak nevezett aprópénzt szó nélkül teljes összességében kifizetnék korlatozás nélkül, ha kell egy rendelet módosítással, egy nap alatt, mint ahogy már más esetben nem egyszer tették. Arról már nem beszélve, hogyha őszinte lenne a nagy megbecsülés a pár tízezres nyugdíjakat régen felemelhette volna megélhetés szintre. Ettől még a sógor- komáknak is maradt volna némi tejbe apritható.
A Fidesz keményen beleszállt a frissen lemondott Gémesi Györgybe
Szemét ügy az, hogy már a szemétügy is politikai ügy lett. Jelenleg itt tartunk, de lesz ez még rosszabb. Úgy hírlik a matematika elég egzakt tudomány, könnyen kiszámítható a kiadás-bevétel-egyenleg képlet, ez mindkét fél együtt, vagy külön megteheti (de hitelesebb az együtt) a konkrétumokat szigorúan kerülő szóbeli prejudikációk és vagdalkozások helyett. De ez nem módi a manapság...
A kormányközeli családi szervezet alapítója nagyon lelkes a csok miatt
Havi 50 ezer megtakarítás ? Ezt már néhányszor elsütötte a tárgyban unos untig nyilatkozó nagyasszonya is. Csak azt az apró adalékot átlépve, hogy miután 10-15-20 millió saját erő hozzáadásával ( amivel természetesen egyetlen nyilatkozat sem dicsekszik, tehát úgy állítják be a képet, hogy csak igényelni kell a csokot) éshipp-hopp beköltözhet a lakásba. Namost, akinek ennyi pénze van, az csok nélkül is belevághatott valamiféle saját lakás beszerzésébe, még a csok előtti időben, mert a a csokkal sikerült elérni a lakás árak, építési költségek olyan irdatlan méretű emelkedését, hogy ez a pénz már mit sem ér. Tehát ez nem lakáshoz jutási segítség, hanem egyfajta kényszer helyzetbe hozás, de leginkább -a fidesz ki nem mondott, de gyakorlatának megfelelő- az amúgyis tehetősebbek kedvezménybe hozása.
Ezért támadják Magyarországot! – A Kormányzati Tájékoztatási Központ lerántotta a leplet
Figyelem ! Tessék figyelembe venni azt az elhíresült, de véresen komoly mondást: tartsd közeledben barátaidat, de még közelebb ellenségeit !
Januárig előzetesben marad a csengeri örökösnő, Kósa Lajost tanúként sem hajlandóak meghallgatni
Ilyen a jelen magyar bűnüldözés , lásd pl. csepeli futónő gyilkosság nyomozás szégyenteljes esete, vagy a villanykörte csere akció, ahol az ügyészség nem talált semmi huncutságot, stb.
Sok kárpátaljai és szlovákiai egyetemista jön ünnepelni – a volt miniszterelnök külön köszöntötte őket
@solidedge: ha voltak is ilyen szándékkal jövök, azok labdába sem rughattak, mert azok a regnaló hatalmat abszolút nem érdeklik.
Lázár: aki egy győztes országban vesztessé tesz egy települést, az áruló - Makó Híradó
A "nemzeti" ünnepek aktuálpolitikai célokra való felhasználása-s ez mindenkire értendő- elérte az ünnepek leértékelését. Ez mára a megemlékezéseken résztvevők számában egyértelműen megnyilvánul. Nagyon szomorú tény, hogy ezeken az alkalmakkor sem lelhető fel az un. nemzeti összefogás csírája sem, csak az acsarkodás. Hát itt tartunk, de meglehet ez a helyzet csak romlani fog.
Gödöllői polgármester: "Ne etessék, ne pénzeljék a hajléktalanokat!"
Ha egy kb. 25 éve regnáló polgármestertől ennyire futja, csak annyit: mindenki magából indul ki. Talán lehetne segítő értelemben foglalkozni ezekkel az emberekkel, de ahhoz sok energiára van szükség, arra még nem futja a polgármester úrnak, mert az úri huncutságtól vezérelt párt alapítás elvette az idejét.(is) Ha annyira nem ért egyet a regnáló rendszerrel, most megmutathatta volna, hogy kell normálisan, ember módjára kezelni egy ilyen helyzetet. De ezzel szemben sajnálatosan kimutatta a foga fehérit. Azért, hogy valakinek nincs bejelentett lakcíme, biztos, hogy hajléktalan ? Az már az érzéketlenség teteje arra buzdítani, hogy ételt se vigyenek, főleg egy magát kereszténynek tartó álszentnek.
Varga: "Önkritikusan el kell ismernem, hogy alábecsültük a gazdaság növekedési lendületét"
Ha már hasalni sem tud, monjon le, avagy orbanisztánban ilyen a jó miniszter, alábecsül, aztán jobb híján megveregeti saját vállát. Ja a fizetés emelésüket nem sikerült alábecsülniük ...
Ha két ember beszélget hétfőtől politikáról az utcán, azt be kell jelenteni a rendőrségen
Hááát megint a mondásnak lett igaza: nincsenek régi viccek, csak öreg emberek, egy újszülöttek minden vicc új... Még szerencse, hogy egy honfitársunk nemrégiben -lényegében - azt mondta, hogy mi sohasem vetemednénk arra, hogy mások véleményét erőszakkal elfojtsuk .
A terézvárosi bolt eladója rálőtt a vevőjére szombaton késő este, mert köpködött
A valóság az, hogy az eladó egy harmadik, a vevő egy második generációs migráncs, (mert magyar ember nem köpködi a másik magyar embert, hanem keresztényi
szeretettel, a NER szellemében közelíti) ezért a magyaros nevük, az egész oka az emutnyocév, meg agyurcsán.
Nem mehetnek osztálykirándulni a szegény gyerekek
@Shikari: az a te bajod, mindenki más igen, mert pl. ahová megy, ott beiratják nyelv iskolába és nem páros lábbal rúgják ki!
Nem mehetnek osztálykirándulni a szegény gyerekek
@eszegfu: mert egyértelmű, hogy a romániai és hasonló kirándulások propaganda célokat szolgálnak, nem pedig a gyerekek kellemes időtöltését.
Szijjártó: sikeresen áll át Magyarország az új digitális ipari korszakra
Erről egy,még az ánti világban született vicc jut eszembe: Hruscsov a KB ülésen lelkesen magyarrázta milyen szédületes iramban fejlődik a SZU, ezért pár éven belül le is hagyja Amerikát, mikor az egyik hallgató csendben megjegyezte, jô-jô, de akkor észreveszik, hogy lyukas a gatyánk..
Megszünik az 55 év felettieknek járó adókedvezmény
Egyértelmű, hogy elfogyott a beetető madzagra szánt pénz, a fiatalok meg mennek kifele. Ez az improvizált magyar gazdaság vezetés és látvány politika egyik "eredménye", dióhéjban. .