Püski Levente történészi munkássága mindazok számára ismert, akik a Horthy-korszak politika- és intézménytörténetével foglalkoznak. A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Modernkori Magyar Történeti Tanszékének egyetemi docense, oktatási területe pedig a XX. századi magyar történelem. 2015 decemberében jelent meg legújabb könyve „A Horthy-korszak parlamentje” címmel, amelyben az időszak parlamentarizmusával és annak politikai rendszerével foglalkozik. Püski Leventével pályafutásáról, a Horthy-korszakról szóló kutatásairól és jövőbeli terveiről Császár Ildikó beszélgetett. Milyennek ítéli meg a Horthy-korszakról szóló emlékezetpolitikai vitákat? Milyen álláspontot képvisel? Ezt nagyon nehéz röviden megválaszolni. Elég sok konfliktus alakult ki a Horthy-korszak megítélését illetően. Ezek a viták nem kapcsolódnak az én témakörömhöz, tehát nem az arisztokrácia körül folynak a diskurzusok, hanem részben Horthy Miklósról, mint államférfiról, részben pedig Magyarország II...

Forrás: ujkor.hu
Feltöltő: Jesper
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Jó lenne ha a történelemről nem a politika mondaná meg melyik az igazi. Legalább az egzakt részeiről ami nincs rímbe/versbe szedve.
Mangu
@coni: Ilyen nem lesz, mert utólag okoskodni, összerendezni tényeket történelem hamisítás. Mondhatnám azt is, hogy olyan ez az egész történészkedés, mint a vers elemzés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.