A nemzetközi fogyasztóvédők autós babaüléseket teszteltek, és kiderült: két, biztonságosnak mondott ülésben életbeszélyben lehet a gyerek. Semmiképp nem javasolják a vásárlásukat.

Életveszélyben van a gyereke, ha ebben szállítja

Az ICRT nemzetközi fogyasztóvédelmi hálózat legújabb tesztjében autós gyerekülések biztonságát vizsgálta. A fogyasztóvédők biztonsági tesztje a hivatalos standardnál szigorúbb. A legújabb tesztben a Chicco Oasys i-Size Bebecare + i-Size Base és a Babystyle Oyster Carapace Infant + Duofix i-Size Base autós gyerekülés elbukott.Mindkettőnél nagy a veszélye annak, hogy frontális ütközésnél a benne ülő gyerek kiesik, megsérül, ezért a fogyasztóvédők nem javasolják a termékek használatát.

A Chicco termékénél a gyerekülést a bázistalphoz rögzítő csat törött el, a Babystyle-nál szintén az volt a gond, hogy a gyerekülés kioldódott.

Habár egyik termék sem kapható magyar nyelvű webáruházakban, a Tudatos Vásárlók Egyesülete felhívja a figyelmet, hogy ha valaki külföldi webshopból vásárol, érdemes körültekintőnek lennie. A Chicco említett terméke több európai országban, a BabyStyle kérdéses modellje elsősorban a brit piacon érhető el.

A Chicco közölte: a kérdéses termék csak kis mennyiségben került piacra. A gyártó visszavonja a terméket a piacról, és segíti azokat a fogyasztókat, akik már megvásárolták.

A BabyStyle gyártója ezzel szemben elhatárolódik attól, hogy a tesztelt termék ne lenne biztonságos.

(Képünk illusztráció)

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.