A magyarok 72 százaléka ad hálapénzt, a legnagyobb összeget a kórházakban fizetik. A paraszolvencia legkisebb összege ezer, a legmagasabb 500 ezer forint volt a felmérés szerint.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bigyibogyo
Bízom a határozott fellépésemben, nem jattolok olyanért amiért amúgy is fizetek (TB). És nagyon csúnyán is tudok nézni...
inkvi
@bigyibogyo: És a politikusoknak mennyi hálát rebegtünk el pénz formájában! Fizettél Te is, mint a katonatiszt!
luciferi
"Soha nem szűnik meg a hálapénz?"- jó pénzért megmondom!
profon
Ugye most nem tűnik olyan soknak az a 300 ft-os vizitdíj ?
inkvi
@kevijeni: Hálám örökké üldözni fog!
csutak
@profon: Viktor azt is megszavaztatta, helyesebben leszavaztatta!
De "nekünk így is jó", ahogy Zorán énekelte...
profon
@csutak: Hát rohadtúl nem jó !!! Miért a becsületesen dolgozónak kell csak fizetni ??? Kisebbségi társaink legalább ebben az esetben kénytelenek lettek volna egy kis apróval hozzájárulni a közöshöz !
inkvi
@csutak: Tévedsz! "népszavazás" volt! De a doboz-pízt is le kellett volna szavazni, mert már csak arra telik sokaknak, nemhogy gyógyszerre! Nyisd fel a szemed! Ez is egy nóta!
kir
@inkvi: Annál a népszavazásnál demagógabb dolgot most hirtelen nem is tudok mondani. A kérdés ugyanis így hangzik korrektül: Akarja-e, hogy az az ön gyógyítását továbbra is száz százalékban a becsületes adózók fizessék, vagy ön is hozzájárul egy jelképes összeggel?
inkvi
@kir: Tudod jól, hogy ennek semmi köze ahhoz! Az adó és járulék emelése az önkényes dolog és nincs előre megcímkézve! Legalább Te ne ködösíts; a hülye dumát elmondják helyetted a ..... házyak!
erzsi0055
Nem adok, nem is áll módomban hálapénzt adni. - ennek ellenére mindig tisztességesen megvízsgáltak, "nem választok előre Doktort!" Az Orvosokat a betegek kapatták el! A korházakban, rendelőintézetben a betegek az összegeket sorolják ki mennyit ad, nem érdekel. Tudom melyik a "pénzéhes",de köteles megvizsgálni, gyógyitani.

Szégyelni nem szégyellem, szégyelje magát az eddigi 2O évig porondon lévő politikusai, mivel még az Orvosok sem kapták meg a normális fizetésüket. A csoró beteg örül, hogy a piruláira fussa, ha fussa - az is elgurul;)

-Nem kérek se narancsot, se szegfüt, a magyar alma a legjobb gyógyszer a problémára.
inkvi
@erzsi0055: Én a körte alakút is díjazom! :)
bigyibogyo
@erzsi0055: Gondolom nem ismered a kezdeményezést, de nagyon beletrafáltál.
"Ez a szép ízletes és piros alma több rajongót szeretne a választásokig, mint Orbán és Mesterházy együtt.
Segítsünk neki!
CSAK SEMMI POLITIKA!
OV jelenleg a legnépszerűbb magyar politikus Facebookon, ezért esett rá a választás."
_12670_ ember csatlakozott hozzá. Talán 1 hetes sincs a kezdeményezés. Orbán volt a cél, de azt nagyon gyorsan megcsináltuk :)
Zsoel
@profon: Azok ilyen-olyan jogalapokra hivatkozva úgyis kihúzták volna magukat a fizetés alól, a 75 éves kisnyugdíjas nagymamám viszont perkálhatott volna az orvosnál esze nélkül vizit- meg dobozdíjat.
Kakastoll
@profon: És úgy ítéled meg, hogy a 300 ft befizetésével megszűnt volna a hálapénz ,
....mert akkor nagyon naiv vagy. Sose fog megszűnni. mert mindig lesznek akik adni fognak.
feketeözvegy
addig amíg az orvosok különbséget tesznek a betegek között lesz hálapénz. Ha hálás vagy sokkal jobban odafigyelnek rád, ha nem tudsz eléggé hálálkodni akkor .........örülj ha a nővér törődik veled...........
Kakastoll
@eutanazia1: ...ha annak is hálás vagy....:)
feketeözvegy
@Kakastoll: de neki elég ha kisebb mértékű a hála..........
Kakastoll
@eutanazia1: így van...de ha nem vagy figyelmes velük is te vallod kárát.
és nem is akkora megerőltetés, mind amekkora feneket kerítenek az egésznek.
szaboria
Szerintem orvosa válogatja . 3-n járunk vizsgálatokra mivel betegek vagyunk. Szeged,Baja,Kiskunhalas , sehol nem fogadnak el tólünk hálapénzt mert azt mondják elég a mibajunk.A 300 .-ft vizitijat a sulyos betegeknek nem kellett megfizetni.
Január
Segítsünk! - aki tud.

advil 4 órája 60 perce
Kedves Mindenki!
RITKA VÉR KELLENE!!!
Ha nem tudsz segíteni, akkor legalább KÜLDD TOVÁBB, KÉRLEK!
"0"RHnegatív jótevők segítségére vár egy háromgyermekesédesapa!
06-70-618-64-90
Éjjel-nappal hívható.
Kérlek, küldd tovább! Mivel neked egy perc, neki az ÉLETE.
Kakastoll
@szaboria: ez a hozzájárulás úgy lett volna elfogadható, hogy akitől levonják az nem fizessen, aki meg nem fizet semmilyen támogatást az fizessen amikor oda kerül.
szaboria
@Kakastoll: Amit töled levonnak az néha még a kifizetett táppénzre sem elég ha netán beteg vagy.Ugyanis az eü hozzájárulás 7,5% .
luciferi
@Január: ha ez komoly, fel kell tenni az iwiw-re! Ott már sokan segítettek egymáson!
szaboria
@kevijeni: Biztos mert nekem is Rh negativ csak A és bizony már kétszer kellett két három hetet várni, hogy legyen vér a mütétemhez.A negativosoknak csak a saját vércsoportja állitólag az igazi.
Kakastoll
@szaboria: attól függ, ugyanis nagyon sok olyan ember van, aki soha nem kerül kórházi kezelésre, és még ingyen gyógyszert sem szed....
viszont olyanok is vannak akik a többszörösét költik.
szaboria
@Kakastoll: Na ingyen gyogyszer csak az kap ma magyarországon akinak a minimálnyugdij 1,5 alatt van. de meg nyugtatlakmár alig van ilyen mostmár egy pénzkeretet kapnak ha az tullépi neki is fizetni kell.
Január
@kevijeni: Ezt az Advil nick nevű "topiktárs" tette fel az egyik topikra először. Biztos komoly, megbízható az illető. Majd megkérdem Tőle, hogy áll az ügy.
inkvi
@szaboria: Azt könnyebb átlépni, mint a parlamenti küszöböt!
inkvi
@szaboria: Édesanyám 6 rongyot kap, amit már majdnem lenyel a dobozdíj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.