Büntethető lesz a holokauszttagadás, mivel az Országgyűlés hétfőn elfogadta a büntető törvénykönyv erre vonatkozó módosítását.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bigyibogyo
@almalibre: Cigánybűnözés ugyanígy rossz szóösszetétel.
safi
@almalibre: a mondandód első részével maximálisan egyetértek. A másodikkal kapcsolatban azt szeretném gondolni, hogy nem így van.

almalibre
@bigyibogyo: Bár nem tudom, hogy jön ide a felvetésed, de válaszolok. A bűnüldözésnek van egy ága, ami nálunk még gyerekcipőben jár, ez a „profilozás”. A lényege, hogy a bűnelkövetés módjáról és körülményeiről meg tudják határozni az elkövető jellemzőit, származását, korát, életformáját, stb… Így a „cigánybűnözés” is létező fogalom, csak a politika próbálja elkendőzni.
bigyibogyo
@almalibre: Volt egy riport azzal a személlyel aki először használta még az "átkosban". Ő azt mondta hibás szóösszetétel, már akkor is elvetették.
Annyira létező mint a magyarbűnözés. Pont a Te leírásod szerint egy profiler biztosan fogja a magyarbűnözés szóösszetételt használni. Vagy azt mondja, hogy az elkövető származása: cigány/ fehér
Csubaka
@bigyibogyo: Szerintem pedig a kályháig kellene visszamenni, amely a jelen vonatkozásában nem feltétlenül a kádári rendszerben megfogalmazott "cigány bűnözés" bár abban az időben is volt rá ok és példa elég.
A jelenkor problémáját én elsősorban a rendszerváltás utáni idők történéseiben látom. Attól kezdődően amikor a parlamentben Kuncze Gábor megfogalmazta a "megélhetési bűnözés" fogalmát, mintegy enyhítő körülményt és olyan törbvényeket hozott a parlament amely a 20000 Ft alatti kár okozást bűncselekmény helyett szabálysértési kategóriába kényszerítette. A bűnüldözés és igazságszolgátatást kivonták ezalól az önkormányzatokra pedig olyan felelősséget hárítottak amire sem technikailag, sem szervezetileg nem voltak felkészülve.
Ráadásul a liberálisok az országra kényszerítettek egy szemellenzőt amely arra kényszerítette az állami szervezeteit, hogy az egyre nyilvánvalóbb tényről, kötelező szemérmesen hallgatni aki mégis bonoclgatni próbálja a tényeket az törvényileg kell meghurcolni. Pl. a miskolci rendőrkapitány ügye.
Egy szónak is száz a vége, az egész magyar társadalomnak érdeket (és kölöns képpen a cigányságnak) a probléma okainak kibontása és szisztematikus felszámolása! Ha kell akár erőszak árán is!!! (Uzsorások)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.