Büntethető lesz a holokauszttagadás, mivel az Országgyűlés hétfőn elfogadta a büntető törvénykönyv erre vonatkozó módosítását.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
g1983
Ez az igazi szélsőség. A zsidók dolgoztatása a holokauszt. Bezzeg amikor tankkal átmennek palesztin gyerekeken és még lehetne sorolni a barbár nép cselekedeteit az minek számít?
Dr.luigilongo60
g1983 !
Ezeket a baromságokat ugye te sem gondolod komolyan.
luciferi
A magyar mindent csinál, ami tiltva van, dafke nép! Most fog majd igazán beindulni a zsidózás!
g1983
Nem láttad még a Miért vérzik a közel-kelet című dokumentumfilmet? Ajánlom nézd meg. Bár igazad van a holokauszt még humánusabb mint a cionista gyilkosságok és a cionista népírtások mellett..
g1983
@luigilongo60: Meg az auswitzi gázbuborék című dokumentumfilmet is.
g1983
Auschwitzi gázbuborék egészen pontosan.
inkvi
@kevijeni: Nem vagyunk mai gyerekek! A biboldozás hála Istennek (nem értek a valláshoz) megszűnt! A zsidózás is alább-hagyott! Nem szabad lett volna "libázni", mert az megint kiborította a bilit! Szegény Salamon Béla forgolódna a sírjában, ha látná, hogy mit tettek az MTK-val (is)!
luciferi
@g1983: voltál már Auswitzban? Nézd meg egyszer, személyesen, csak úgy brahiból! Mi is azt tettük a haverokkal, kb 30 éve, sokat jártunk "lengyelbe", és egy alkalommal nagy röhögések közepette kitaláltuk, hogy nézzük meg, Krakkótól úgysincs messze. Hát, kedves g1983, visszafelé sokkal csendesebbek voltunk.
luciferi
@inkvi: érdekes, de a "klasszikus, régi MTK-nak" nem csak zsidó pártoló tagjai, és pártoló köre volt! Akkor még volt Valódi sporttársi mibenlét.
inkvi
@kevijeni: Nem válaszoltál! Mellébeszélsz! /xe, hogy volt: most ott vannak mellettük: nem érzed a szövetséget! Úgy csinálsz, mint aki tudatlanabb, mint én! Nagy erőfeszítésedbe kerül?
luciferi
@inkvi: nehéz a nagyságodhoz felnőni! De igyekezni fogok!:))
Zsoel
@kevijeni: Ha a holokausztot tilos kutatniuk független (értsd: nem zsidó) történészeknek, Elie Wiesel szabadon hangoztathatja a már régen megcáfolt hazugságait az emberi szappanról, lámpaernyőkről etc., ha a holokauszttal kapcsolatos bizonyítékok(?) nagy részét mindjárt a háború után megsemmisítették, ha az "illetékesek" gyakorlatilag napi szinten variálnak a holokauszt áldozatainak számát illetően, mert maguk sem tudnak megegyezni - nos, ha mindezeket figyelembe veszed, miből gondolod, hogy ami Auschwitzban, Buchenwaldban stb. látsz, az mind hiteles, korhű relikvia? Véleményem szerint ezek nem egyebek elfogult, erősen hatásvadász kiállításoknál.
luciferi
@Zsoel: Hány történész ítéltek el, vagy történt vele bármi, akik a holokausztot kutatták? Legyenek nem zsidók, kívánságod szerint! Hányról tudsz, konkrétan?
Menj el Auswitzba, nincs messze, nézzél körül. Utána (!) döntsd el magadban, hogy mi az igazság. Csak így lehet, a filmek nem életszerűek. A filmekkel csak befolyásolni lehet, pro, vagy kontra! A személyes tapasztalásnak nincs párja!
Zsoel
@kevijeni: Nem ítélik el őket, csak éppen nem engedik hozzáférni azokhoz a még megmaradt dokumentumokhoz, amelyek segítséget jelentenének a téma tisztázásában, illetőleg az első olyan kijelentésükre, amelyek ellenkeznek a hivatalos állásponttal, támadásba lendülnek a holokausztipar érdekvédő szervezetei, és elhallgattatják az illetőt - többnyire a tudományos karrierje kettétörésének fenyegetésével, bár erről maguk az érintettek nyilván többet tudnának mesélni. És bizony, zsidó származású történészek is vannak, akik kétségbe vonják a holokauszt jelenleg "elismert" formájának megtörténtét, vagy legalábbis vonTÁK, amíg erőteljes nyomásra kénytelenek nem voltak meghátrálni álláspontjukkal (az ilyesmiről persze hallgat a mainstream média) - tehát holló a hollónak igenis kivájja a szemét, ha az érdek úgy kívánja. Legalább 5 vagy 6 ilyen esetet egészen biztosan olvastam - este fél tízkor hadd ne nézzek utánuk, de hidd el, hogy létező jelenségről beszélek. A holokauszt sajnos mára egy egykori tragédiára rátelepült, nagy tőkeforgalmú iparággá vált, amely könyörtelenül eltakarítja az útjában álló akadályokat, és közben minden eszközt bevet arra nézve, hogy az emberek agyát átmossa, s ezáltal önigazolást nyerjen. Az első célját, miszerint a holokausztot mint történelmi eseményt kizárólagos zsidó népirtássá, nemzeti tragédiává sajátítsa ki, máris elérte: a holokauszt szó hallatán mindenki azonnal a zsidókra gondol, holott nem csak ők voltak... "érintve" benne. Hát én a magam részéről biztosan nem fogom hagyni, hogy holokauszttani Bólogató Jánost csináljanak belőlem, tehát köszönettel eszemben sincs elhinni a sok sületlenséget, amelyet vele kapcsolatban állítanak.
Egyébként ha Auschwitzban nem is, de Buchenwaldban személyesen jártam: nem mondhatnám, hogy jobban megérintett, mint mondjuk a Terror Háza. Mindkettő az emberi gonoszság mementója, de nem szabad, hogy az egykor volt dolgok túlságosan nagy (és hátrányos) befolyással legyenek a mai életünkre.
barew7
Ez a kampányidőszakban meghozott törvény minimum +5%-ot fog hozni a Jobbiknak!!
bigyibogyo
@Zsoel: Link ahol olvastál erről? Mert eddig csak urban legend

@kevijeni: havernak sokkal jobb érve van a holokauszt tagadókkal szemben. Meghívja őket (egy zárt fórumon történt) a nagymamájához aki túlélő volt....
horvath
Ennyi tudatlan barmot rég olvastam, pedig elszoktam nézegetni a hozzászólásokat és hányingert kapok. csak zsidó, cigány,meleg és fekete témákról van bejedzés és a fasista párt dicsőitése.
Zsoel
@bigyibogyo: Ha nem adok linket, akkor urbanlegend-ista vagyok - ha adnék, akkor meg uszító szélsőjobboldali. Nektek nehéz a kedvetekre tenni. :)
Amúgy szerinted mit tud a barátod nagymamája a holokausztról? Mit tudhat egy addig politikával nem foglalkozó, egyszerű ember, akit se szó, se beszéd bevagoníroztak, táborba zártak, és a négy fal, de legalábbis a négy szögesdrót között volt kénytelen kivárni a háború végét? Mit látott ő géppisztolyos őrökön, őrkutyákon és éhező, csonttá soványodott embereken kívül, amely képek gyakorlatilag minden háború fogolytáborainak a részei? Szerinted a szeme láttára folytattak emberkísérleteket Mengeléék? Látta, hogy mérges gáztól halnak meg a társai? Látta, amint pakolják a kemencékbe a holttesteket? Kötve hiszem. Kis porszem volt ő a nagy gépezetben, ugyanúgy, mint a többi rab.
Tudod, ez nagyjából olyan dolog, mintha fél évezreddel későbbre ugorhatnánk az időben, és akkori magyar történészhallgatók a kora harmadik évezred történelmét tanulnák éppen - te pedig betoppannál közéjük, s ők nagy gaudiummal fogadnának, mert személyedben hiteles, élő tanút találnának a Gyurcsány-korszakot illetően. Hát mit tudnál te mondani nekik azon kívül, hogy a miniszterelnö kúrék hazudtak éjjel-nappal, na és természetesen elkúrták? Semmit az égvilágon, pedig itt éltél, a saját bőrödön tapasztalhattad a politika kézzelfogható hatásait, csak éppen a dolgok mögé nem tudtál látni soha, mert azt a fejed fölött intézték el. Míg ők, a majdani történészek más világszemlélettel, kívülállóként, szubjektivitásoktól mentesen, a tiédnél sokkal tárgyszerűbb hozzáállással fogják vizsgálni ezt a kort, ráadásul nekik már rendelkezésükre állnak majd a ma 30-50-80-100 évre titkosított dokumentumok is.
Ugyanezen okfejtésből volna célszerű, ha szabadon engednék vizsgálni a holokauszttal kapcsolatos kérdéseket is. Ez már csak a zsidóság szempontjából is hasznos volna, mert ha végre tiszta vizet lehetne önteni a pohárba, és világosan láthatnának az emberek a holokauszt ügyében, akkor nem kéne találgatni, és kevesebb volna a zsidókra való ujjal mutogatás is.
Zsoel
@horvath: Nem kötelező minket olvasnod, akár el is mehetsz innen. :)
barew7
Nagyon ide illik: "Ugatni már szabad! - UGATNI MÉG SZABAD! (?) vagy talán mégsem (?)
www.youtube.com/watch?v=BWZpGVDyBl4
anka
@barew7: - igen! - és nagyon hiányzik....!
gyepmester
egy kis fizikai munka nem árt nekik időnként
feketeözvegy
@horvath: és persze anyikót is mindig szidjuk, akit imádsz!
igazmondó
Elegem van már az egész holokauszt históriából ! Mindenkit ért sérelem és mindenkinek a sajátja a legnagyobb. Ez éppúgy igaz egyénekre mint népcsoportokra. De valahogy a holokauszt környékén mindig nagy a ricsaj.
Csubaka
Bírósági döntés
Pedro Valera

2007 november 8-án a spanyol alkotmánybíróság úgy döntött, hogy nem jogszerű emberek üldözése Spanyolországban azért, mert ezek nem hisznek az ún. holokausztban. Az ítélet konkréten Pedro Varela esetében született, akit a spanyol igazságszolgáltatás tizenegy éve üldöz véleményének kimondása miatt, azaz az alkotmány garantálta szólásszabadság tényleges használata miatt.
wounton
Csak az mszp képes arra hogy népirtással kampányoljon.

Mert hogy ez kampányfogás az gondolom mindenkinek világos. Ha a fidesz megszavazza, akkor szavazókat veszít a jobbik javára. Ha nem szavazza meg, akkor pedig részben az mszp javára. Így hogy tartózkodtak, még a "legjobban" jöttek ki a dologból, de még így is az első eset áll fenn.
bigyibogyo
@Zsoel: Belinkeled a szentkoronát, vagy a kurucot, vagy a véderőt mint forrás akkor persze.
Én nem beszéltem vele. De gondolom tudja milyen arányban tértek vissza az elhurcolt ismerősei, barátai, család tagjai. Biztosan beszélt más túlélőkkel is
Valamivel autentikusabb mint bármi amit feltudsz mutatni egy szemtanú elbeszélése... De azért várom a linket. Sosem lehet tudni mivel lepsz meg

@barew7: Van Hofinak 8 DVD-s (aszem) anyaga torrent site -okon. Divx -ben felfér 2 lemezre

@igazmondó: Talán azért mert van pár agy mosott aki _ezt_ tagadja, hogy megtörtént. Nyugodtan hívjuk ezeket bűnözőnek a továbbiakban.
g1983
@wounton: Érdekes hogy ez a téma mindig fontosabb a politikusoknak az ország jövőjénél. Behodolnak a kiválasztott népüknek és az iskolásoknak olyan tankönyveket adnak amiben a holokauszt mese is benne van. Jó munkatáborokban dolgoztak a zsidók, na de a fizikai munka nem holokauszt. Persze ahogy a romának is könnyebb azt meglopni aki helyette dolgozik úgy Izraelnek is jobb ha ő csak irányítja más nép munkásait. Igaz történelmet kéne tanítani a gyerekeknek. Bele kell tenni a cigánybünözést is. Meg persze azt is mit Izrael tesz a világgal.
vinetu85
Szerintem zsidajaink ezzel nagyon nagy öngólt lőttek.
A "gombot" kifestették maguknak cicomásra, európa nemzeteinek kinyílik tőle a szeme és a gombhoz a "kabátot" hozzá fogják igazítani a számukra.
kacsa0707
A szocializmus áldozatainak tagadása mikor lesz büntethető.
wounton
@kacsa0707: Azokat nem tagadják. Hisz amiről nem is tudsz (már aki), azt tagadni sem lehet, ergo probléma megoldva.
Zsoel
@bigyibogyo: Erről beszélek, nyuszómuszó: amelyik oldal holokausztrevizionista történészek nézőpontjának bemutatására vetemedik, az szerinted elfogult és szélsőjobboldali. Márpedig csak háromféle internetes portál létezik: amelyik megkérdőjelezi a holokauszt jelenlegi téziseinek létjogosultságát, amelyik nem foglalkozik a témával, és amelyik csak a hivatalos álláspontot szajkózza ez ügyben, s megbélyegzi azt, aki nem hisz a mainstream holoaxiómákban. Akkor mégis mire hivatkozzak neked? Semleges álláspontú oldal ebben a témában nem létezik és szerintem nem is létezhet - ettől függetlenül ha találok ilyet, te leszel az első, aki tudni fog róla. Különben pedig láthatod, hogy nem tagadom én, hiszem tegnap este óta róla beszélek. Nekem a téma tálalásával, körítésével és a ráépülő fejőgéppel van bajom. Elenyésző azoknak a száma, akik valóban tagadják a holokauszt megtörténtét, és az nem is járható út. El kell ismerni, hogy volt, de nagyon unalmas már, hogy egyfolytában "emlékeznünk kell" rá. Emlékezzenek rá az érintettek meg a történészek, az egyszerű embereket hagyják békén a holokauszttal, mert semmi közük hozzá. Szerény véleményem szerint ezzel a büntethetőséggel is nagy öngólt rúgtak a politikusok, mert a magyar ember direkt imádja felrúgni a szabályokat, úgyhogy most majd magyaros virtusból az is csakazértis tagadni fogja a holokausztot, aki eddig tízévente egyszer ha gondolt a témára. Azonkívül a kettős mérce is nagyon zavar, mert míg amit a németek csináltak a zsidókkal, az holokauszt, addig amit a zsidók csinálnak a palesztinokkal, az honvédő szent háború. Miért ismerjük mi el a holokausztot, ha a zsidó katonai és politikai vezetés nem ismeri el a palesztin népirtást?
Január
Az a baj, hogy az aktuál politika mindent kisajátít, és a mindennapi érdekeinek megfelelően alakítja a történbelmet.
Csak a bűntudatot élesztgetik az utókorban, holott nem hiszem, hogy aki később született hibás az apái bűneiért.
Sajnos a népirtás megtörtént, de ugyanigy kiirtják a kurdokat, tibetieket, palesztinokat csak nekik nincs ilyen sajtójuk.
Hagyják már a holtakat nyugodni!
Az utódaik pedig ne lihegjék túl, sajnos a holokauszt áldozatait feltámasztani nem lehet, ez csak egy embernek sikerült eddig.
wounton
Bocs az offért, de csak most találtam meg. gyurcsány rajongóknak kötelező:
eastcasablanca2.bravejournal.com/
igazmondó
@bigyibogyo: Nem érted ? Holokauszt így - vagy úgy minden népcsoporttal megtörtént már az évezredek során ! Miért éppen a zsidók a leghangosabbak ?
Rz csak kérdés, mert most már lehet hogy nincs szólásszabadság !
lópicigáspár
Tökéletesen jó törvény arra, hogy uszítsák a népet!
kacsa0707
Most már jó lenne levenni a napirendről ezt a témát, mivel ez egy igen szomorú esemény az emberiség történelmében.
A legszomorúbb viszont az, hogy egyes emberek anyagi, vagy politikai haszonszerzés céljából más emberek halálából üzletet csinálnak, undorító.
vinetu85
- Úgygondolom a holokauszttal való élősködésnek véget kéne vetni. Minden csoda három napig tart, ezen is túl kéne már lépni, nem pedig folyton felmelegíteni, hogy a magyar emberek bőrét tovább lehessen nyúzni a semmiért.
- Nekünk is meg van a saját tragédiánk Trianon, mégsem élősködünk senkin. A más tragédiája (hogy nem jut pénz az idegenek zsebébe,) pedig nem érdekel.
- Hogy beszélhetünk holokausztról akkor, ha a holokausztot állítólag elszenvedett magasabb rendű faj, a szerintük alacsonyabb rendüeket sorra kiírtja. (lásd palesztína pl.) Nincs rá jogalapjuk!!!!- főleg itt Mo-n.
varadipal
A tegnapi törvényalkotásban csak egyetlen bosszantó dolog van: Hogy eddíg kellett várni rá, és spekuláltak a nyilvánvalón. Európa értelmes felén már rég él a törvény, és a bírák alkalmazni is merik, pártállástól függetlenül.Ott a bíróság tényleg független, pedíg még ellenőrzés is van felette. Nálunk eddig is volt egy csomó törvényi tényállás, amit ha kellőképpen alkalmaznak a bírák, akkor a szélsőség csendesebb lenne, csak itt nem független, hanem töketlen, majrés, és pártfüggő a bíróság./ akinek nem inge, ne vegye magára !/ Hangsúlyozottan magánvéleményemet osztottam meg Önökkel, hivatkozással az Alkotmányban rögzített vélemény nyilvánítás szabadságára.
g1983
Persze hogy a zsidókat dolgoztatták az ÍHolokauszt. De amit a cionisták müvelnek kitudja mióta a világ többi népével köztük Palesztinával az élen az micsoda? Ajánlom minden holokauszt rajongónak a Miért vérzik a Közel-Kelet cimű dokumentumfilmet valamint az Auschwitzi gázbuborék című dokumentumfimet. Meg amit tesznek Magyarországgal. Gazdaságillag tönkreteszik hogy olcsóbban tudják felvásárolni.
www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc&feature=PlayList&p=693BF1FDE85FA685&playnext=1&playnext_from=PL&index=25
g1983
@varadipal: Akkor legyen büntethető a holokauszt tagadás amikor büntethető lesz a cigánybünözés tagadása valamint a cigánybünözők tettük szerinti méltó büntetése, valamint ellehet számoltatni a cionista bünözőket, köztük az Izraeli miniszterelnököt is és eődjét is. Majd ha egyensúlyba kerülnek a dolgok és tényleges bizonyíték van majd akkor lehet reklamálni.
g1983
@varadipal: Amúgy ki a szélsőséges aki szereti a hazáját vagy aki behódol Izraelnek tönkretéve ezzel a hazai gazdaságot?
lópicigáspár
Én már olvastam a módosítást is. A nyilvánosság előtt részt kicserélték "aki gondolni mer arra, hogy a holokauszt nem létezett"- re!
lópicigáspár
Nehogy véletlenül maradjon magyar Magyarországon!
almalibre
A holokauszttagadás egy rossz szóösszetétel, mert a holokauszt tagadók nem tagadják és nem is helyeslik a zsidóüldözést, nem tagadják a koncentrációs táborok létét, és azt sem hogy voltak áldozatai mindennek, csak mivel megengedik maguknak azt a luxust, hogy gondolkodjanak, nem dőlnek be egy 60 éves háborús propagandának, így azt állítják, hogy nem lehetett olyan mértékű mészárlás, mit amiről az auswiczi mesék szólnak. Valamint nem tetszik nekik, hogy a II. Világháború 60.000.000 áldozatának felébe helyezik az állítólagos 6 millió zsidó áldozatot, és ebből előjogot kovácsolva például gondolkozást és szólást korlátozó törvényeket hozzanak létre. Tehát a holokauszt tagadók többsége nem náci, még csak nem is rasszista, csak nem veszik jónéven, hogy hülyére veszik a világot több, mint fél évszázada. Ha valaki esetleg megnézi a következő kisfilmet: www.youtube.com/watch?v=0wivMmZPUu4&eurl=http%3A%2F%2Fszentkoronaradio.com%2Ftaxonomy%2Fterm%2F7945&feature=player_embedded , ahol egy rabbi tart előadást, látnia kell, hogy bizony összefüggések vannak, Izraelnek tervei vannak Magyarországgal, és vannak akik ezeket a terveket készségesen kiszolgálják, a magyar érdekek ellen. Tehát a holokauszttagadásról szóló törvény, nem arról szól, hogy büntetni akarják a szélsőséges elemeket, hanem arról, hogy ki akarnak iktatni minden szabadon gondolkodót (mint plédul: Zsoel), aki rá tudna világítani a turpisságokra, csak a dolog visszássága, hogy nagy erőlködésben, egyre nagyobb reklámot csinálnak a holokauszttagadásnak, felkeltik az érdeklődést; aki kíváncsi, utána jár; aki utána jár információkhoz jut; aki információhoz jut, megvilágosodik…
chili73
Nem a holokausz tagadást kéne büntetni hanem a történelem szándékos meghamisítását,elferdítését.Ezt még az alkotmányba is rögzíteni kellene.Ezzel a törvénnyel azt akarják megakadályozni,hogy nyilvánosságra kerüljenek olyan dolgok amik esetleg rávilágítanak a szándékos ferdítésekre.
bigyibogyo
@igazmondó: Talán már ez történt legutoljára és talán mert ez vonja kétségbe pár droid.

@Zsoel: Link?
bigyibogyo
@almalibre: Cigánybűnözés ugyanígy rossz szóösszetétel.
safi
@almalibre: a mondandód első részével maximálisan egyetértek. A másodikkal kapcsolatban azt szeretném gondolni, hogy nem így van.

almalibre
@bigyibogyo: Bár nem tudom, hogy jön ide a felvetésed, de válaszolok. A bűnüldözésnek van egy ága, ami nálunk még gyerekcipőben jár, ez a „profilozás”. A lényege, hogy a bűnelkövetés módjáról és körülményeiről meg tudják határozni az elkövető jellemzőit, származását, korát, életformáját, stb… Így a „cigánybűnözés” is létező fogalom, csak a politika próbálja elkendőzni.
bigyibogyo
@almalibre: Volt egy riport azzal a személlyel aki először használta még az "átkosban". Ő azt mondta hibás szóösszetétel, már akkor is elvetették.
Annyira létező mint a magyarbűnözés. Pont a Te leírásod szerint egy profiler biztosan fogja a magyarbűnözés szóösszetételt használni. Vagy azt mondja, hogy az elkövető származása: cigány/ fehér
Csubaka
@bigyibogyo: Szerintem pedig a kályháig kellene visszamenni, amely a jelen vonatkozásában nem feltétlenül a kádári rendszerben megfogalmazott "cigány bűnözés" bár abban az időben is volt rá ok és példa elég.
A jelenkor problémáját én elsősorban a rendszerváltás utáni idők történéseiben látom. Attól kezdődően amikor a parlamentben Kuncze Gábor megfogalmazta a "megélhetési bűnözés" fogalmát, mintegy enyhítő körülményt és olyan törbvényeket hozott a parlament amely a 20000 Ft alatti kár okozást bűncselekmény helyett szabálysértési kategóriába kényszerítette. A bűnüldözés és igazságszolgátatást kivonták ezalól az önkormányzatokra pedig olyan felelősséget hárítottak amire sem technikailag, sem szervezetileg nem voltak felkészülve.
Ráadásul a liberálisok az országra kényszerítettek egy szemellenzőt amely arra kényszerítette az állami szervezeteit, hogy az egyre nyilvánvalóbb tényről, kötelező szemérmesen hallgatni aki mégis bonoclgatni próbálja a tényeket az törvényileg kell meghurcolni. Pl. a miskolci rendőrkapitány ügye.
Egy szónak is száz a vége, az egész magyar társadalomnak érdeket (és kölöns képpen a cigányságnak) a probléma okainak kibontása és szisztematikus felszámolása! Ha kell akár erőszak árán is!!! (Uzsorások)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.