A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet szerdán az MTI-vel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria
Ezer ember meg kérdezése ? Mikor nyiatkoznak egyszer már arrl is hogy kiket is kérdeznek meg és föleg hogyan . Az utcai kérdezők saját párt szimpatizálása alapján kérdezi az embereket.
bigyibogyo
@szaboria: Igazából azt lehet tudni. Egy óriási mintából felhívnak/megkeresnek 1000 embert (1000et aki válaszol is) és abban az 1000ben arányosan oszlanak el kor, politikai nézet, iskolázottság, kereset, család, gyerekek száma szerint.
Szerintem bárhogy is csinálják nem sokkal több mint a kávé zaccból jóslás :)
Kakastoll
@bigyibogyo: csak azt nem értem, hogy miből tudják megállapítani, "kor, politikai nézet, iskolázottság, kereset, család, gyerekek száma szerint."...ha találomra hívogatnak ?
szaboria
@Kakastoll: Találkoztam utcai kérdezővel kivolt tüzve kérdező cég neve a fiatalember meg akart kérdezini de al ány aki vele volt az azt mondta ne kérdezd mert biztos nem fideszes na erről is enyit. Nem most még jó 16 évvel ezelött én is kaptam felhivást kérdezőnek az akkori Váci utca nem sétáló részére egy lakásra kellett menni voltunk vagy 20-an amit ot elmodtak, hogy mi az elvárásuk akkor közöltem ez igy nem ferr és ott hagytam öket.Pl jolötözötteket kellet volna meg kérdezni főleg fiatalokat.stb.stb
bigyibogyo
@Kakastoll: Úgy, hogy nagyon durva adatbázis áll a rendelkezésükre. Emberek felelőtlenül osztogatják a személyes adataikat, mások meg összegyűjtik.
Nemezis
@bigyibogyo: Ugyvan, nézd meg például ezt a linket

maxima.hu/nyeremenyjatek/egyperces_2010-1/index.php?from=19946

Nézd meg milyen kérdéseket tesznek fel, nyereményekkel kecsegtetve hogy kitöltsd. Kérik a neved, cimed, telefonszámod, stb. és még azt is van pofájuk megkérdezni, hogy melyik banknál van folyószámlád. És tuti hogy párezren kitöltik. Aztán csodálkoznak hogy naponta ötször zaklatják különböző cégek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.