Az elmúlt 13 évben megnégyszereződött a dolgozó nyugdíjasok száma Magyarországon a KSH adatai szerint – olvasható az ATV portálján.

Az ATV beszámolója szerint egy részük anyagi okokból döntött úgy, hogy visszamegy dolgozni nyugdíjazása után is, másokat viszont a szakemberhiány miatt szeretett volna még megtartani a munkáltatója. Itthon a legtöbb nyugdíjas az oktatásban és a feldolgozóiparban dolgozik, de a kereskedelemben és a szociális ellátó rendszerben is sokan vannak.

Süle-Szigeti Bulcsú közgazdász a Spirit FM Europeo+ című műsorában arról beszélt:

azt látni, a magyar valóság sok nyugdíjas számára az, hogyha kizárólag a nyugdíjára hagyatkozna, nem lenne elég bevétele a szűkös megélhetéshez sem.

Az összes nyugdíjasnak a 40 százaléka kevesebb ellátást kap 160 ezer forintnál, tette hozzá a szakértő.

Brutálisan sok nyugdíjas kénytelen dolgozni? – Az alacsony járulék miatt megnégyszereződött a számuk

Sule-Szigeti Bulcsú közgazdász, nyugdíjszakértő   Forrás: ATV.hu 

Diseri Dóra, a DW Magyar főszerkesztője elmondta, hogy a témában forgatott riportjukhoz rengeteg nyugdíjas hozzászólt, elmondták, hogy ők is dolgoznak. Voltak, akik azt kérték számon, hogy az illetékes nyugdíjasok vajon miért nem voltak öngondoskodóak. De többen felvetették, hogy a mai fiatalok mennyire tudnak öngondoskodóak lenni.

A közgazdász beszélt arról is, hogy kevesen választják azt a lehetőséget, hogy az adózott jövedelmükből félretesznek.

Forrás: atv
Fotó: atv

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nyugdíjasok már azóta át vannak b*szva, mióta az Orbán rezsim eltörölte a svájci indexálást (ami az inflációt, és a reálbérnövekedést is számításba vette a nyugdíjak megállapitásánál) ami , még a Medgyesy, Gyurcsány, és Bajnai kormánynál is jól müködött, nem nyílt akkorára az olló mint most. Így az elmúlt 14-év alatt orbánék 3.5- 4 millió forinttal rövidítették meg a nyugdíjas honfitársaimat fejenként, amit gyakorlatilag elloptak, és a saját vagyonuk gyarapítására használták fel. Jelenleg is több százezer nyugdíjas nyomorog, és éhezik, és nem tudja kifizetni a rezsijét, és a gyógyszereit, mivel a brutális infláció miatt ,amiről egyébként az Orbán rezsim elb@szott, elhibázott gazdaságpolitikája tehet, egekbe szöktek az élelmiszer, és rezsiárak, és a havi 80-100-120-ezres méltánytalanúl alacsony nyugdíjukból egyszerűen nem tudnak megélni. A nyuggerek 14 éve soha egyetlen fillér nyugdíjemelést se kaptak, kizárólag inflációs korrekciókban részesültek (a valós infláció alatt), ami nem emelés! "Emelésről" akkor lehetne beszélni, ha infláció feletti lenne a nyugdíjrendezés, svájci indexálás
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A 4iG igazán összetákolhatná néhány milliárdért azt a felületet az ügyfélkapura, ahová bejelentkezek és látom, hogy mennyi lenne a nyugdíjam, ha aznap megnyomnám a gombot. Ez pont az lenne, ahol az egyéni nyugdíjszámlákat lehetne leinfózni, ahogy az SZTK-s fogtündér szenátor asszony ígérte a manyup ellopásakor. - Egyéni nyugdíjszáma? Ne röhögtessetek!
uploads.disquscdn.com/images/28c4157949bd7c61b65fe942670e01dc146b19249d6304d368daa9cf0cffba27.jpg?w=800&h=662
Szerintem hamarosan szobrot is állítanak Orbánnak, már elkészült, szállítják...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fnapiszar.hu%2Fm-post-img%2F2022%2F09%2F30%2Fthumb-580x0-tumblr-7203d7fba9d517da2395b6c594ff9146-931496fe-1280.jpg&key=zM2dKZ2QG9v8Y8Zn2nAqNQ&w=800&h
jáger laszló
Sok nyugdíjasnak ez kényszermunka és nem élvezet!
Remélem L hiszed!?
csak ennyi
barátilag
J,L.
Lendkerék
Aki a címet adta, tisztában van a "járulék" szó értelmével? "A járulék az állam által adók módjára, céljelleggel beszedett pénzösszeg." Hát biztos, hogy nem ezeknek az alacsony volta miatt dolgozik több nyugdíjas. Hanem hogy alacsony a nyugdíjuk, vagyis ami jár nekik a leszolgált éveik és keresetük alapján, tehát a "járadékuk".
balos
@Pusztai: Nekik így tettszik,ha a balekot a munkahelyén temetik!
Aki Én
A sokat irigyelt magyar eünek hála, a békepárti magyarok nem dőlnek ki a munkából 50 évesen, mint a haldokló, háborúpárti nyugaton.
Magyarország előre megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.