A felsőoktatásban tanulók szerint nettó 125 ezer és 200 ezer forint közötti összeg szükséges a megfelelő megélhetéshez – ez derült az Educatio Nonprofit Kft. megbízásából 2009-ben készített, hétezer választ összegező kutatásból.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Igaz, a diplomás többet tanul a nemdiplomásnál. Igaz az is, hogy sokat költött az "ingyenes" tanulásra.
Viszont megkérdőjelezem, hogy ennyivel többet ér egy jó kezdő szakmunkásnál, aki rajz alapján önállóan termelő munkát képes végezni, míg a kezdő diplomásnak még gyakorlatot kell szereznie az elméleti tudása mellé!
Sokan csak azért diplomáznak, hogy aztán a papírra hivatkozva magasabb bért követelhessen, közben a gyakorlati munkához "lövése" sincs.
Nemezis
@gondolkodo: Nincs igazad. Tudod te milyen embert próbáló feleadat a mindennapi bulizás mellett 7-8 év alatt megszerezni azt a bölcsész, kommunikáció, stb, szakos diplomát? Hát persze hogy 3x annyi jár nekik mint egy príma szakmunkásnak, aki néha még a mérnököt is kijavitja, ha látja a hülyeségét. Hogy merészeli. Bizony sokba kerül az a diploma, tudjátok meg. Muszály menni a buliba mert megszólnak, és hát nem olcsó a belépő meg a pia sem. Na ezért kell a sokkal több fizrtés, mert megérdemlik.
Nos akinek nem inge nevegye magára. Mindezt irom egy egyetemvárosból, mindennapi tapasztalatok alapján.
csutak
@Nemezis: Ritka dolog, hogy ennyire egyet értsünk!
bigyibogyo
@Nemezis: A nagy gúnyolódásban igazad van. Muszáj menni bulizni, kapcsolat építés. Persze kevesen csinálják ez így tudatosan... A kapcsolati tőke simán többet ér mint a diploma sokszor.

Amúgy meg, az összeg. Nehogy már egy ember egyedül ne jöjjön ki netto 120ból...
Nemezis
@bigyibogyo: Már neharagudj, de ha te azt ami pl. Debrecenben éjszakánként megy, azt kapcsolatépitésnek hivod, szived rajta. Nekem a kapcsolatépitésről más jut az eszembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.