A szalmonella mellett a gyors egymásutánban Ausztriában és idehaza is feltűnt listeria az egyik leggyakoribb, akár halált okozó ételbacilus. „Aki vett ilyen terméket, és még nem fogyasztotta el, azonnal dobja ki. Ha már evett belőle, menjen orvoshoz, mert a lappangási idő 70 napig is eltarthat, és aztán már nem fogja tudni, mitől lett agyhártyagyulladása” – riogatott az utóbbi napokban számos magyarországi elektronikus postafiókban landolt levél, amely az egyik hazai élelmiszerboltláncban forgalmazott, listeriabaktériummal erősen fertőzött felvágottakra hívta fel a figyelmet. Bár az e-röpirat nem mellőzte a világhálón rendszeresen keringő álhírek stílusjegyeit, a veszély ezúttal valós volt. A Real közérthálózat prominensei április derekán sajtóközleményben adták vásárlóik tudtára, hogy a náluk kapható vákuumfóliás felvágottak két fajtája is listeriabaktériummal szennyezett.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
@bigyibogyo: Szerintem ezt nem kihirdetni-, hanem az árut bevonni kellett volna.
Így nem csak az áru bűzlik, hanem az állat-egészségügyi hatóság is.
bigyibogyo
@Kakastoll: Az első hozzászólásodra írtam. Lehet tudni melyikkel van gond. De igen úgy kell csinálni mint Kínában....
Január
Niaz, hogy lefarigcsált hús? Sajnos az olcsó termékek, ma hasonlókból és emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból készülnek. Nincs is egy normális töltelékáru, vörösáru- virsli, szafaládé. párizsi, felvágottak- zala, és társai amit érdemes megvenni, és azzal a tudattal veszi meg a vásárló, hogy kap is a pénzéért valamit.
Egyedül a szoc.-ban olcsó áron forgalmazott szalonnák, tepertők kaphatók csillagászati áron és a füstölt áruk, de a gyorspácolás miatt azok sem a régiek.
Ahhoz, hogy jó minőségű termékek kerüljenek a forgalomba a vissza kellene állitani a szocializmusban Magyar Szabványok által meghatározott összetételű termékek gyártásását. Igaz, ez jóval drágább termékeket jelentene a piacon, de egészségesebbeket is.
bigyibogyo
@Január: Drágán most is kapsz egészségeset. Vagy legalábbis hús néven húst.
Január
@bigyibogyo: Akkor mi a teendő? Étkezünk? Zabálunk? Ennivalót veszünk, avagy gyógyszert?
bigyibogyo
@Január: Ha igaz a gyógyszer benne van a vízben. Vagy városi legenda vagy nem, franc tudja. De hallottam olyat, hogy nem tudják kitisztítani.
Ha valódi csirkét, malacot, marhát szeretnél szerezd be vidékről ahol még talán hormon kezelés nélküli, táppal etetett állat húsából kapsz.
Mondanám, hogy járj konditeremben, ott ilyenre piszkosul figyelnek és szerintük biztos forrásból szerzik be. Általában piszok drágán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.