Edy Andre

Hóhelyzet Európában: havazott a franciáknál, az olaszoknál és Svájcban

Tegnap délben sok helyen kisütött a Nap a szerdai havazás után az Alpok nyugati részén és csodás képeket lehetett készíteni. Sok helyen még az őszi erdő fölé érkezett meg a hegyeket borító fehér lepel. Az előrejelzések szerint a következő napokban száraz és enyhe idő várható a hegyekben.

Bebetonozott mobilszolgáltatók: Perel az Átlátszó.hu a frekvenciaszerződésekért

Százmilliárd forintos üzletet kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a mobilszolgáltatókkal még szeptember elején: ennyiért hosszabbította meg 2022-ig a T-Mobile, a Telenor és a Vodafone által használt mobilfrekvenciák használatának jogát. Még aznap adatigényléssel fordultunk a kimittud rendszeren a hírközlési...

Milliárd eurós álom után sokmilliárd forintos pofáraesés a becsődölt Tópark lakópark

Kevés ingatlanfejlesztési projekt ér véget olyan látványos kudarccal, mint a Törökbálint határában épített Tópark iroda- és lakópark. Az egymilliárd euró tervezett költségű beruházásból csak az első ütem egy része: az alapinfrastruktúra és az épületek szerkezete készült el, mikor a finanszírozó Eurohypo AG 2010 végén...

Betiltatnák a köztéri dohányzást

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén hitelesítette a dohányzás teljes közterületi tiltására vonatkozó népszavazási kezdeményezés kérdését. A testület egyhangúan szavazott arról, hogy az aláírásgyűjtés megkezdésének szabad utat ad.

560 új kép 56-ról

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 55. évfordulóján, egy 560 felvételből álló fotóriport közlésével a forradalomra szeretnénk emlékezni. A fényképek szerzője Nagy Gyula. Ha valaki nem is olvassa végig ezt az írást, a nevet tessék megjegyezni! Ilyen heroikus alapossággal ugyanis kevesen dokumentálták a forradalom budapesti...

Ne fotózz, mert beperellek!

Sajnos a kormány vagy nem gondolkodik, vagy nagyon is gondolkodik, de nekünk, állampolgároknak egyik sem jó.

Kivégzések, kínzás, éhezés – átlagos mindennapok egy észak-koreai kényszermunkatáborban

Kicsoda Szin Donghjok? Egy férfi, aki Észak-Korea egyik kényszermunkatáborában látta meg a napvilágot, ahonnan végül sikerült megszöknie. Blaine Harden könyve, a Menekülés a 14-es táborból, sokkoló világot tár elénk: emberi ürülékkel trágyázott földek, tűz fölé lógatott gyerekek, az emberség gyökeres kiirtása az...

Az év legundorítóbb vacsoráját ette hétfőn Norbi családja

Szegény Schobert-gyerekek, nyomorult Réka, hétfőn vacsorára gusztustalanabbat kellett enniük, mintha egy izzadt aerobictanár mellszőrzetéből kellett volna kirágniuk az ipari margarint.

Kiadták a kilövési engedélyt Kerényire

Egy fideszesnek nem sok jót jelent, ha a Magyar Nemzet rosszat ír róla. Kapott korábban napilapos feddést mások mellett a meggondolatlanul szólózó Pokorni Zoltán, a kritikus Áder János (2007 és 2012 között félretéve) és az önállóskodó Schmidt Mária is – egy időre mindegyiküket jegelte a Párt.

Pánik van Azerbajdzsánban az Eurovíziós döntő után

Ilhan Alijev azeri elnök vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy Azerbajdzsánból nem érkezett pontot érő szavazat az Eurovíziós Dalfesztivál orosz résztvevőjére.

Politikai karrierről sző álmokat Som

Som Lajos (65) nem adja fel: független képviselőként indulni akar a választásokon.

ByeAlex az Eurovízó legjobb pasijai közt

Máris a legjobb öt versenyző közt van ByeAlex. A magyar indulót az Eurovíziós Dalfesztivál mezőnyének legsármosabb férfiai közé szavazták a Good Evening Europe nevű portál olvasói - tudta meg a Life.hu.

A vörösiszap hype

Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.

Nagy válságok 1857 óta - mi a tanulság?

Az elmúlt százötven évben az első globális tőzsdekrachra 1857-ben került sor. Ezzel és két másik válsággal együtt a jelenlegi krízis tapasztalatait is elemzi a Die Zeit német lap. A hvg.hu számos ponton kiegészítette a Németországra koncentráló elemzést, elsősorban magyar gazdasági és világpolitikai vonatkozású részletekkel.

A kormány kinyújtja karját a megyékre

Új megyei kormányhivatalok alá söpörné be a területi államigazgatási szerveket a kormány, és politikusokat ültetne a „prefektusi” székekbe.

Narancsbőr-pánik - 5.000.000.000 dolláros átverés?

A korunk nőit halálra rémítő, de legalábbis idegesítő cellulit német szakorvosok szerint csupán a női szervezet kötőszövetének szerkezeti változása: látszatbetegség, amely viszont milliárdos hasznot hajt a gyógyszer- és kozmetikai iparnak.

Így lazítanak az üzleti szférában

Az aktív pihenés kedvelői körében sláger a vitorlázás és az autóversenyzés.

Balról előznék az MSZP-t: harc a kiábrándultakért

Pártok és mozgalmak sarjadnak, hogy baloldali alternatívát kínáljanak a mélyrepülésben lévő MSZP-vel szemben.

Matolcsy: vagy bankadó, vagy újabb megszorítás

Az elmúlt évek jelentős áldozatokkal járó megszorító politikája nem folytatható - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

A Balogh-manőver vethet véget a Gyurcsány-korszaknak az MSZP-ben

Várhatóan nem lesz nagy meglepetés a szombati MSZP tisztújító kongresszus végeredménye.

Puhl: Nem kell ide videóbíró

A világbajnokság második legjobb bírójának tartott Kassai Viktor a spanyol-német elődöntőt vezeti, Puhl Sándor szerint előfordulhat, hogy rosszindulatú meccs lesz, Kassai ítéleteit a hatalmas tét és feszültség miatt nehezen emésztik meg a felek.

Lehallgatott focibírók - így születnek a hibák

Őrjöngő edzők, a pályán hosszú pillanatokra beálló tanácstalanság, majd szembesülés az elkövetett hibákkal, s azzal, hogy egy rossz döntés hosszú időre visszavethet egy karriert - ezeket a momentumokat mutatja be az a remek dramaturgiájú dokumentumfilm, amely a legismertebb futballbírók és partjelzőik meccs közbeni...

Menekülnek a befektetők Magyarországról

A rugalmatlan cégeljárás, a sajátos APEH-módszerek, a befektetőbarát egyezmények hiánya és az úgynevezett „multiellenes” hangulat azok a magyar sajátosságok, amelyek miatt egymás után hagyják el az országot a nálunk tevékenykedő külföldi vállalatok, és amiért jóformán labdába sem rúghatunk még Románia mellett sem, ami a...

Milliárdokból gazdálkodnak a tehetősebb magyar focicsapatok

A korábbi évekhez képest javulnak a magyar futball kilátásai - ha másképp nem, legalább gazdasági szempontból.

Mi lesz most Maradonával?

Bálint Richárd exkluzív fotói a Németország-Argentína meccsről.

Kapusok ellenségei

A kapusok ellensége - mondták a négy évvel ezelőtt használt vb-labdára ugyanúgy, mint a mostanira.

Nagyobbat csípnek a szúnyogok, mint korábban

Sok bosszúságot okoznak idén a szúnyogok, és nemcsak azért, mert az árvíz miatt többen vannak. A bőrtünetek is mások, mint máskor: nagyobbak, csúnyábbak és lassabban gyógyulnak.

Kormányzati abszurd: számos aggályt felvet a devizahitelstop

Alkotmányossági aggályokat is felvet az, hogy mától elvileg nem lehet jelzálogalapú devizahitelt felvenni.

Leszállt az online médiáról a Fidesz?

A parlament kulturális és sajtóbizottságának ülésén több szakmai szervezet képviselői között Gerényi Gábor, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke is keményen bírálta a készülő „médiaalkotmányt”. Azóta több ponton módosították a javaslatot, ami után Gerényi Gábor szerint már nem maradt drámai...

"Itt már nem arról van szó, hogy les volt-e vagy sem"

Vasárnap Németország 4-1-re győzte le Angliát a vébé nyolcaddöntőjében.