Pár centin múlt, hogy a bevágódó sörétek nem az alvó gyerekeket találták el. A Pest megyei Galgagyörk cigánysorán a félelem az úr, a romák a Magyar Gárdát sejtik a támadás mögött.

Forrás: index.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

garamiz
Arról, hogy milyen kétarcú a média:
Mikor egy roma betör, bűnt követ el, akkor nem lehet megemlíteni, a hírekben, hogy a tettes roma. Akkor csak elkövető van. Ha vidéki falvakban családi verekedést rendeznek, akkor is csak "a két ellenséges csoport tagjairól" van szó.

De, mikor rálőnek a házukra Galgagyörkön, akkor már azzal kezdődik a tudósítás, hogy "Roma lakosok házaira lőttek..."(tegnap esti híradó). Nem érdekes ez egy kicsit?
Ne értsen félre senki, természetesen száz százalékosan elítélem az ilyen tettet, de ez azért jól mutatta, hogy mi a helyzet médiaügyileg.
kiwi
igen, itt is túlkompenzálás van, de nemcsak nálunk, külföldön is.

nemrég volt egy cikk, hogy az egyik neves hírcsatornánál nem tehetség szerint válogatják be a feketéket-fehéreket a munkahelyekre, hanem számszerűen meg van adva, mennyi feketének kell lenni, és pont annyit vesznek fel, tökmindegy, mit tud.

ez a túlkorrektség van mindenhol, el akarják kerülni még a látszatát is, hogy bármiféle előítéletet, diszkriminációt rájuk lehessen bizonyítani

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.