Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem professzora, az IMF volt közgazdásza azt valószínűsíti, hogy néhány kelet-európai ország nem fogja túlélni a következő 2-3 év konszolidációs időszakát. A Bloomberg hírügynökség által idézett, osztrák Profil magazinnak adott interjúban Magyarországot is példaként említette.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Kakastoll: najazzé....:))), ugye, hogy tudol te cép is lenni?
batukán
Azért 2 év múlva, mert akkor lesz a világvége.........vagy csak nálunk lesz?
Diamont Frost
@batukán: Nálunk biztosan :))
Máshol még nem tudják.:)
Csubaka
"...A gazdasági visszaesés következtében 2009-ben megtört a költségvetési hiány csökkenése...."

Mily érdekes!! A gazdasági visszaesést vajon mi okozta kedves EU és tisztelt nyilatkozó prof?

Mert véleményem szerint az, hogy a kelet-európai régi országait az EU nagyjai, gyarmataiknak tekintették idáig, s most, hogy már lerabolták azok valamikori versenyképes ágazatait, amikor már valamennyi piacot tönkretettek és eladósították a kontinens keleti része állampolgárainak unokáit is, rájöttek, hogy sajna elfogyott a fizetőképesség. Az pedig nagy teher!!!!
És hogy nyugdíjas pénzügyi zseni barátomat idézzem "...a boa megszívta saját farkát.."

Külföldi tulajdonú cég válságmenedzsere nyilatkozta egy előadáson, hogy Magyarországgal az szerencse, hogy az itt megtermelt minden 187 Ft-ból csak 1 Ft-ot kell bérre és járulékokra fizetniük. Már nem is akarnak Kínába menni!!!

Professzorkám!!!! Gyere ide észt osztani minimálbérért, utána lehet okosakat nyilatkozni!
barnan
Évente (2009-es adat) becslések szerint kb. 1800 milliárd forintnyi adóbevételtől esik el az állam Magyarországon (prioritásosan áfacsalás, körbeszámlázás miatt)."

Egy választási ciklus alatt ez az összeg növekmény nélkül számolva 7200 milliárd, napi USD árfolyam nyelvén kb. 32 milliárd dollár. Kérdés, mit lehetne kezdeni ezen csekély összeggel?

Jól megkopasztjuk mi magyarok egymást, majd jöhet az IMF szerződéssel a kezében, ezzel újra végig futnak azokon, akik eddig is többségében már négykézlábon mozogtak. Ha nincs szerződés, akkor államcsőd veszély, bekövetkezésekor dupla kopasztás (közalkalmazottaknak már skalpolás).

Ne felejtsük, csak az állam csődölhet be, az "ország" nem. Legjobb példája ennek maga Görögország.
barnan
Javaslom az összeg egy részét (IMF hitelek egy hányadát kiváltva) az ország gazdasági helyzetének megszilárdítására, míg a másik részét célzottabban adócsökkentésre fordítani, mert az ország tízmilliós s gyanítom, mindenki élni szeretne. A kérdés ehhez, hol kell kopogtatni? Elsőre az is elég lenne, ha "mindenki" beköszönne saját lelkiismeretéhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.