Családi kedvezményként az adóalap havonta csökkenthető egy és két gyermek esetén 62500, míg három gyermek esetén 206250 forinttal. Ez azt jelenti, hogy egy gyermek esetén 10000, két gyermek esetén 20000, míg három gyermek esetén 33000 forint lehet maximálisan a havi adókedvezmény.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
Nagyon jól trükköztek megint akik nem keresnek évi négy millát azok nem sokat élvezhetnek ebből az adókedvezményből.
orogordog
@szaboria: De akik keresnek azoknak kéne a volt adó+16%-ék.
sasi1115
@adohirek: Ha nincs sok jövedelem, nem tudja igénybe venni rendesen a gyermekkedvezményt. Ennél korrektebb lett volna a gyerekkel kapcsolatos termékek és szolgáltatások mondjuk 10 %-os ÁFA tartalmának bevezetése. Ez lenne az igazi segítség, mert mindenki egyenlően tudja igénybe venni jövedelmi helyzettől függetlenül. Ha 30 ezer a babakocsi akkor is, ha 300 ezer akkor is. Nincs különbség a gazdagok javára. Kivitelezhető lenne, ha igazán családbarátok lennének ez lenne a járható út.
adrenalink
És akinek már nincs eltartott gyereke, és nem keresi hülyére magát az is rosszul jár! Tisztességgel felnevelted a gyereked, most már mehetsz a lecsóba!!!
gabrella
@sasi1115: Nagyon fején találtad a szöget! Így sokkal jobb lenne a gyerektámogatás ha a gyermekkel kapcsolatos termékek lennének 0 áfásak.Ez lenne az igazságos!
Én is felneveltem a gyerekemet (az is gyerek volt) és most már mehetek a francba!
Az országban bárhol megnézed akinek van munkahelye és keres 300eft körül az vásárol,tele a kocsija a plázákban akinek nincs,vagy minimálbéres éhezik és fázik télen!
A szocializmus teljes foglalkoztatottsága volt az emberséges de hát ezt akartuk, a kapitalizmust! A fene egye meg aki ezt akarta! Meg az összes gazdagot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.