Egy helyen túl sok ember gyűlt össze és ilyenkor egy közepes vármegyeszékhely forgalma koncentrálódik kis területre – érveltek a mobilszolgáltatók.

Fesztivál vagy tüntetés közben sokszor akadozik vagy teljesen leáll az internet és a résztvevők nem tudják használni a világhálót. Az élő közvetítések akár a televízióban vagy jellemzően a közösségi oldalak csatornáin először akadoznak, majd megszakadnak – írja az index.hu. Hazai telekommunikációs vállalatok indoklása szerint ez azért van, mert egy adott cellában a hálózatra felcsatlakozó készülékek osztoznak az adott cella kapacitásán.

Ezért nem volt net Magyar Péter tüntetésén – kitálaltak a mobilszolgáltatók

Magyar Péter tüntetésén túl sokan voltak, ezért fogyott el a net/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A telefon és az antenna közti távolság, a köztük található környezeti elemek (növényzet, épületek) mennyisége, ezen belül egy épület falvastagsága, a környezeti viszonyok, továbbá egy adott területen egyszerre mennyi mobilfelhasználó tartózkodik, mind befolyásolhatja a használatot. Ha csak egy ember használja az adott cellában a hálózatot, akkor minden elérhető kapacitás az övé, míg, ha ketten lépnek egy mobilcellába, akkor az elérhető kapacitást kettejük közt osztja szét a hálózat. Egy-egy népszerű esemény alkalmával, melyen sok ember tartózkodik, egy közepes vármegyeszékhely forgalma koncentrálódhat kis területre

Magyar Péter korábban azt állította, hogy a titkosszolgálat munkatársai blokkolták az internetet a Tisza Párt rendezvényein. Az ORFK jelezte, ez nem így volt.

„Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk.”

- hangsúlyozták.

Forrás: index.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
A mobilszolgáltatók többsége fideszközeli.
Innentől fogva semmi jelentősége annak, hogy mit "tálalnak" ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@KisGenyo2: Akkor nem igaz a Vodafon országos lefedettség reklámja?
Őrnagy
@Szegény Gyogyós Árnika: Te csak egy agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög Seggfej vagy! Valószínűleg súlyosan buzi is!
Őrnagy
@Nessy Gyagyás: Te csak nyaljad szorgalmasan a Messiásod szaros seggét, az a te dolgod.
Nessy
@Őrnagy: Nem talált! Nem nyert!
SÍva
Ja, tényleg! És mi van a tízemeletes lakótelepekkel? Nehogy azt mondja már nekem valaki, hogy ott csak vezetéken jön be a net! Már megint kamuznak!
KisGenyo2
@Nessy: Képzeld el vízzel! Én egy 3600 fős községben lakom, ahol van vezetékes vizes "lefedettség". Ha idejönne 100.000 ember egyszerre zuhanyozni, valószínűleg nem lenne elég hozzá a víz. Akkor most nekem nincs is vízszolgáltatásom? ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.