Chikán Attila szerint számos irányban tévedt a kormány. Az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszerháttérben maradt.

Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere keményen bírálta a gazdaságot. Veiszer Alinda műsorában, melyet a telex.hu szemlézett ezt mondta:

„Már alig-alig találni olyan mutatót, amiben ne lennénk Európa végén”

- szögezte le.

Orbán Viktornak beszólt volt gazdasági minisztere: már tíz éve mondtuk, hogy nem jó az irány, lecsúszás lesz a vége

Chickán Attila már tíz éve szólt Orbán Viktornak, hogy nem jó irányba megy a gazdaság/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Chikán Attila felidézte: a közgazdászok egy csoportja, köztük ő is, jó tíz évvel ezelőtt már jelezte, hogy a mostani gazdaságpolitika nem célravezető, és lassú lecsúszás lesz az eredménye.

Kijelentette, a gazdaság szerkezetét másképpen kellene elgondolni, máshová kellene befektetni a pénzt.

„Számos irányban tévedünk, így például az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer teljesen a háttérben maradt az elmúlt években.”

- szólt a kritika. Chikán szerint mások sokkal gyorsabban fejlődtek, és mi nem tudtuk kihasználni az adódó a lehetőségeket.

Szerinte a hatékonyságot közvetlenül is befolyásolja a magyar dolgozók egészségi állapota, tudásszintje, viszonyulása, várható élettartama is. Helyreállítaná a nyugati orientációt a nemzetközi kapcsolatrendszerben, továbbá az egészségügyi és az oktatási rendszert állítaná talpra állítani máshonnan elvett pénzekkel, akár áldozatok árán is.

Forrás: telex.hu, 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Reménytelen szarhalom tetején csücsülünk. Lassan elkezd borulni és mi kerülünk alulra. A lerohasztott oktatás és egészségügy a feudális függésben-tartás egyik legfontosabb eszköze. Nem véletlen, hogy a valóban felkészült szakemberek akik az Orbán kormányba vagy tanácsadói státuszba kerültek, mind otthagyták. Chikán csak megerősíti azt a nyilvánvaló tényt, hogy nem a pénz hiányzott egy valódi gazdasági fordulathoz, hanem a szándék. Mára ez annyiban változott, hogy már a pénz sem ömlik az Unióból számolatlanul, mert Orbánnak mindennél fontosabb a totális diktatúra teljes kiépítése, mint az ország sorsa. Orbán a valaha élt magyar politikusok legkártékonyabbika , genetikai hulladék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
@Peller Anikó: Talán csak nem egy O és V nevű , akkoriban még ifjú kommunistáról aki valamilyen Csúton tengette életét?
Peller Anikó
@rücsü41: Most, hogy így mondod.. Végülis ideáljai a szellemi fogyatékosok imhole romániából a mániákusok, olcsón megkaphatók bármilyen aljas munkára, uszításra, hazudozásra. Kiválóan alkalmasak primitív eszméinek propagandálására.
Lepényleső
A felsoroltak nem háttérben maradtak,hanem amit csak lehetett belőle az emberektől ott is mindent elraboltak,
- hogy mikor lenne vége az elkövetett bűnök felsorolásának,el kellene telnie addig egy jó pár napnak?
Egyébiránt jövőkép; mint a "70 években újonan átadott céh lakások az akkor új magyaroknak,- akik 2012 - től
a munkaerő rejtett tartalékai ( jól elrejtőztek,ha fejpénzért a fydes malájokkal tömi a fejünket,az országot?) -
aztán egy hónap múlva az épületek zömén már se ajtó,se ablak?
Dr. Proktor
@Peller Anikó: Csak nem a nehézségi erő 1 egységéről?
viccesvigságok
süket fülekre talált orbánnál.csak egyszemélyes költekezést ismeri rajta kivűl max pedró rendel egy repülőt aztán emegy Afrikába? menne gyalog ismerkedhetne a szaharával ideje lenne visszasétálni.10 évig sem hiányozna itthon senkinek.
viccesvigságok
persze lecsusztunk. mert nem volt politikai szándék, csak önfejű elképzelés és máris fejest ugrott mindenbe kezdve a strandok igérgetése uszodák aztán milliárdok a stadionokra az ország utjai meg akár afrikában tőbbezer töredezett kátyus ut amit 30 évig sem fog tudni az ország helyreállitani. A kisember meg győzze az autóját javitatni
Őkelméék közpénzen tankolnak javitatnak max cserélgetnek . A tőbbi nekik nem fontos A vasut állapota sem rózsás inkább rozsdás. Lázárnak már jegyvizsgálók sem kellenekí, a GYESEVET sem akarja már megvenni csak turbékolt mint a gerle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.