A magyar és az európai lakosság hagyományai szerint fehér lisztből készült termékeket fogyasztunk elsősorban, és legtöbbünktől távol áll a barna esetleg a fekete kenyér fogyasztása, illetve a korpák magvak mindennapi felhasználása az étrendünkben. Ennek ellenére a tudatos, egészséges táplálkozásnak mindenképpen tartalmaznia kell vízben oldódó és vízben nem oldódó növényi rostokat, mert ezek az élelmi anyagok annyi jó tulajdonsággal rendelkeznek, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A diétás és az élelmi rost azonban nem azonos: az élelmi rost megnevezés tágabb értelmű, mindazokat az állati és növényi eredetű rostokat értjük alatta, amelyek az emésztőenzimek lebontó tevékenységének ellenállnak. A diétás rost elnevezés alá kizárólag a jelentős fizikokémiai hatással rendelkező (tehát a betegség megelőzésben hasznos), növényi eredetű rostokat soroljuk.

Forrás: dietetika.info
Feltöltő: georgejr
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.