Közeleg az év azon időszaka, amikor minden fahéj és szegfűszeg illatú. Kellemes időtöltés ilyenkor a vásári forgatagban elvegyülni, vagy akár céltalanul kóborolni az ünnepi fényekben, majd egy bögre illatos forralt borral felmelegíteni magunkat kívül-belül.. A szegfűszeget és a fahéjat többnyire a konyhában használjuk fűszerként. Elmaradhatatlan összetevője a mézeskalácsnak, sült almának meg úgy általában a karácsonynak. Az ázsiai konyha előszeretettel alkalmazza húsételek ízesítésre,a kínai ötfűszer egy-egy eleme. De akár narancsba szurkálva vagy potpourriban illatosítóként is szolgálhatnak. Mindezek mellett jó ha tudjuk, hogy gyógyhatásuk is van.
Forrás:
potipite.blogspot.com
Feltöltő: Karma
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás