Igencsak szomorú a helyzet Magyarországon, a végzős egyetemisták, főiskolások 30 százaléka azért nem kap diplomát, mert a felsőoktatásban töltött évek alatt sem tud összehozni egy középfokú nyelvvizsgát.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atha
Mivel én nagyon sokat utaztam eddigi életem során belekényszerültem hogy megtanuljak kommunikálni, hisz némely esetben nem tudtam volna a munkát sem elvállalni idegen nyelv ismerete nélkül. Nem a nyelvvizsga a fontos, mert a masszív, rutint a folyamatos használat hozza, de az alapokat illene már a középfokú tanulmányok alatt megtanulni.

Abban igazatok van hogyha már az embert idezavarja a multi hogy igazgatóskodjon, legalább alapszinten illene megtanulnia a magyart.
Ismerek olyan cégvezetőt aki évtizedes Magyarországon való tartózkodás után sem tudott egy teát kérni magyarul ami elég szegényes bizonyítvány. Ők megszokták hogy a világ üzleti nyelve az angol, oszt jónapot.
Ebben előnyük van, de szerintem a magyar embernek nem kell csorbulnia az identitástudatának, ha beszél egy-két idegen nyelvet.
moiszikf
Szerintem a szomszédos nemzetek nyelvével kellene kezdeni a tanulást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.