A kormány talán úgy gondolta, szegény devizahiteleseknek nincs még elég bajuk, ezért jól összezavarta őket. Mellesleg a bankokat is. 24 órán belül ugyanis megcáfolta saját szóvivőjét, így most nem igazán lehet tudni, az árfolyamrögzítést választók mire is számíthatnak majd a „mentőcsomag” lejárta, 2014 vége után. Agyrém, hiszen eddig sem volt könnyű eldönteni, bevállalja-e egy eladósodott család a rövid távon könnyebbséget jelentő, ám három év múlva kiszámíthatatlan veszélyeket rejtő megoldást.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: safranyn
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
Először is a kormány ne gondolkodjon, ha nincs mivel!
Egy előző cikknél már írtam, hogy akkor lenne segítség a hiteleseknek, ha a valós és kedvezményezett törlesztőrészlet közötti különbséget a bankok elengednék.
De, mivel ez csak álom, így a szegény hitelesek, valoszínű, hogy életük végéig fizetni fogják, az időközben tetemes mennyiségűre növekedett különbözetet.
verőce21
@Dulcinea: A véleményeddel egyet lehetne érteni bizonyos megkötésekkel. Tényleg káosz van a devizahitelek ügyében! Ez már az árfolyamkorlátok megállapításában is látszik. Ha százalékosan megnézzük, nem azonos a leggyakoribb hitelfelvételi átlagok és "árfolyamrögzítések" közötti marzs.

Mivel a bankok részéről elhangzott a 20-30%-os kilengés lehetősége is, ezeken az árfolyamokon kellett volna meghatározni a "rögzítéseket" és akkor mondhatnánk, hogy a többit állják a bankok!
fan.tomas
Banki (központi) alapkamat kettőszöröse és vége a banki lopásnak!
Akinek az a pénz nem elég az húzza le a rolót.
Dulcinea
@verőce21: Egyetértek! Így viszont a devizahitelesek, és más hitelesek teljesen ellehetetlenülnek már most nemhogy 2014-re.
Ugyanakkor kéne egy hazafias jó ügyvéd, aki a szívén viselné a pórul járt hitelesek és az ország sorsát, és beperelné a bankokat manipulálásért, és az emberek félrevezetésért.

De, ez csak álom ugye? Sejtem igen! Hisz ilyen ügyvédek nemigen teremnek ebben az országban sajnos.
kiscserkész
Az egész nem érdekli a kormányt, csak az hogy az államadósságot számukra előírt módon tőrlesztjék. Ezért a célért mindent, és mindenkit feláldoznak. Ha érdekelné őket a devizások, vagy segíteni akartak volna nekik, akkor a MOL részvények meg a lenyúlt nyugdíjpénzből, 16 % SZJA miatt kiesetekből forintosítani lehetett volna a devizásokat és így í fogyasztás is kissé fellendítve ami több állami bevételt jelentet volna, kiszámítható részletek mellett. De miből fizeti jövőre a kormány a kamatokat? Orbán zsebből?

A héten csupán azért túráztatta Orbán is a száját meg a sajtó, média, hogy nehogy valami kitörjön ma. De aztán jön a hétfő, jön megint a valóság és.......

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.