Valóban azért volt szükség az új IMF-tárgyalások bejelentésére, hogy megelőzzük a hitelminősítők leminősítéseit - ismerte el Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Televízióban. A kormány továbbra is pozitív gazdasági növekedéssel számol, az elemzők nem.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Dr. Akula
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Akula
Érdekes cikk. Fidiótáknak is ajánlott.
Bugajakab
@Dr. Akula: Gratulálok! :-D
Felfedeztél egy Magyarországra jellemző betegséget.

Fidiótizmus!
nyanya001
Csütörtök éjjel derült ki, hogy a világ szerint a magyar gazdaságpolitika megbukott, és azóta sem történt semmiféle érdemi bejelentés, csak a megszokott szólamok szajkózása... Már kezd olyan hangulat lenni, mintha nem is történt volna semmi...
A kormány agyonhallgatja a dolgot holott minél tovább várja a csodát annál
nagyobb lesz a baj !
Dr. Akula
@Bugajakab: már nem terjed a járvány, sőt, nagymértékben csökkent a betegek száma. Eltekintve néhány krónikus esettől, de azok nemsokára zárt helyen lesznek.
lényeglátó
Itt van az eb elhantolva! Kádárék felvették a kölcsönöket, eltűrjék őket!
Minthogy az államadósság fedezetét az állami bevételek alkotják, amelyeknek fedezniük kell az évi kamat- stb. fizetéseket, a modern adórendszer a nemzetközi kölcsönök rendszerének szükségszerű kiegészítője lett. A kölcsönök lehetővé teszik a kormány számára, hogy rendkívüli kiadásokat fedezhessen anélkül, hogy ezt az adófizető azonnal megérezné, de később mégis adóemelést tesz szükségessé. Másrészt az egymást követő adósságok felhalmozódása által előidézett adóemelés arra kényszeríti a kormányt, hogy az új rendkívüli kiadásoknál mindig újabb kölcsönöket vegyen fel! A modern adórendszer, amelynek tengelyét a legszükségesebb létfenntartási eszközökre kivetett adók, (tehát ezek megdrágítása) alkotják. (és mert ezt mindnyájan „fizetni kényszerül, aki él!) ezért magában hordozza az automatikus fokozódás csiráját (a kölcsönfelvevés kényszerének!) a túladóztatás nem rendkívüli jelenség, hanem ellenkezőleg alapelv! Ezért Hollandiában, ahol ez a rendszer először honosodott meg, de Witt a nagy hazafi Maximáiban úgy ünnepelte, minta legjobb rendszert arra, hogy a bérmunkásokat alázatossá, mérsékletessé, szorgalmassá és munkával túlterheltté tegyék.
gabrella
@lényeglátó: Micsoda? Kádárék? Az a kölcsön a mostani töredéke volt. Bár csak annyit kellett volna visszafizetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.