Egy tiszasülyi ház kéményét vette birtokba az idei első fehér gólya.

A madarat szokatlanul korán, január 16-án látták először a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen. Bár gólyafészek nincs a közelben, az állat azóta rendszeresen visszajár éjszakázni és melegedni az Akácfa utcai lakóépület kéményére.

Megérkezett az első gólya

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
batukán
@Tündérrózsa: Nekem is ma jutott az eszembe, azóta sem hallottam róla semmit. Sajnálnám ha elpusztulna ebben a hidegben. Lehet sikerült befogni és védett helyre vinni.
Tündérrózsa
Lehet, hogy valaki eteti? volt már ilyen! De elmenni sem tud, mert mindenhol ilyen hideg van!
nmaria
Pedig milyen nagy hír lehetne a gólyából is, akár a télből. A katasztrófa védelem, a rendőrség, a tüzoltók készenlétben vannak a gólya megmentésére, valahogy így.
batukán
@Tündérrózsa: Azt írták akkor, hogyha hidegebbre fordul az idő, akkor befogják és beviszik egy madár menhelyre. A kérdés: sikerült e?
taglo
@Tündérrózsa: Egy ismerösöm ,lakik a szomszédban,ő mesélte ,hogy a budaigyula járt ott a minap,egy afrikai ornitológussal ,aki fordított ,,golyául,,mert felakarja jelenteni , mert védett békát evett !Ráakarja bírni hogy ,ezentul narancsot egyen !Amugy jólvan !!
Tündérrózsa
@taglo: Remélem a gólya elküldte budait a melegebb éghajlatra, Szomáliába.
A béka a párzási időben védett állat. De alighanem most nem párzanak, csak megfagynak. Szegény gólya ez is a politika áldozata lett. Pedig állítólag a magyar gyerek gyógyítja(síppal, dobbal, nádihegedűvel)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.