Tegnaptól a patikáknak írásban is tájékoztatniuk kell a betegeket, ha az általuk kért gyógyszer olcsóbb készítménnyel helyettesíthető. A spórolás mértéke egy külön blokkról olvasható le, amelyen felsorolják az azonos hatóanyagot tartalmazó, ám alacsonyabb árú gyógyszereket. Akár 15 további készítmény is szerepelhet a listán.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Az a szomorú ebben , hogy olyan gyártok gyógyszereit is betették akik az országos terítést nem tudják teljesíteni. Így csak bosszankodhatunk ezen a listán is.
marlin2
"Gyógyszer: szedje az olcsóbbat!"
Nem-e lehetne-e, mondjuk a beteg(!) érdekét, gyorsabb gyógyulását, a gyógykezelés kisebb traumáját szolgáló hatások és mellékhatások szerint is "rangsorolni" a patikaszereket??
Csaknem arra gondolt a "rendeletet kitaláló ökör", hogy a beteg döntse el a "kínálatból", hogy mivel gyógyítsa a betegségét??
Lenne még egy közbevetőleges kérdésem: akkor mi indokolja ugyanezen ökröknek azt a döntését, hogy a benzinkutaknál, áruházakban, más alkalmas üzletekben ne lehessen fájdalomcsillapítót venni
A gyógyszerrendélést ugye egy (valódi) doktori képesítéssel rendelkező orvos állítja össze, a hülye rendeleteket pedig a parlamenti félművelt droidok "csinálják!!
feketeözvegy
Nyilván azért írja fel az orvos amit felír, mert az egyénnek az a bevált, megfelelő gyógyszer!

Csak a saját példámat tudom felhozni, egy bizonyos (olcsóbb) gyógyszerre váltottunk és a végeredmény garat ödéma lett!
Azonnal visszatértünk a drágábbhoz!
Tehát ne a képviselők akarják megmondani mit szedjünk! Az az orvos dolga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.