Minden jel szerint nem kis szerepe volt a magyar kormányfőnek abban, hogy a Nokia Komáromban elbocsátotta 2300 munkatárást.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: marlin2
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Úgy néz ki nem 1 millió munkahelyet teremt Orbán hanem mínusz 1 millió munkanélkülit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin2
"Oka egyébiránt maga Volt Orbán,"
(Tavaly mindössze 2.2 milliárd helyi adót fizetett a Nokia Komáromnak)
szaboria1
Úgy néz ki nem 1 millió munkahelyet teremt Orbán hanem mínusz 1 millió munkanélkülit.
full
Ugye nem gondoljátok,hogy az egyéni érdekeit feláldozza a szaros 2300 emberért???Mi lesz az öt gyerek hozományával ha nem azt intézi,hogy nekik legyen jobb.Már lassan Ők váltják apucit mert már oda nőttek,kell a zsíros állás a fidesz,kdnp-s gyerekeknek mert a rendszerváltás óta 22-24 évesek lettek.Emberek ÉBRESZTŐ..
perta
Ha ez igaz akkor monnyon le! De nagyon gyorsan!
2300 család éhezni fog!
Zolee75
Sajnos nem 2300 hanem sokkal de sokkal több lesz ha így halad Vittátore :(
1000000 felett is lehet ha így halad :(
palika
@perta: AA, Nem csak ennyi, a beszállitóknak is annyi!
szaboria1
@palika: Most már hozzálehet adni a Malév miatt is kiesőket.
palika
@szaboria1: A végén még összejön az 1 milla! Hajrá fidesz!
Január
@Böjti Banyus: ...és lehet, hogy csak a jéghegy csúcsa, mert sokan vannak a választottak...
Rézangyal
@full: Csak nem gondolod, hogy ez az egész az 5 purdéról szól? Amit eddig összelopott a b.nejével, az purdénak is elég lenne hozománynak!
Emlékeztek még a rendszerváltás évének decemberére? Amikor videón követhettük végig a hasonló cipőben járó "nemes" Csaucseszku házaspár statáriális kivégzését?
Nos, ezt még ők is megkaphatják.
Rézangyal
Kinyomtam a numlockot. Szóval 50 purdénak.
Dr. Felipe
Ha nem is a zorbáncon bukott, de nem is tett semmit a munkahelyek érdekében ez tény és a Malév ügyben sem lépett semmit.
senkifia68
Valaki monnya már meg, hogy az Orbánc miért felelős azért, hogy a finnek a gyártókhoz közelebb akarták vinni a gyártásukat?
Azzal indokolták, a költözést, hogy a piaci verseny miatt csak úgy tudnak talpon maradni, hogy ha a beszállítóikhoz közelebb viszik gyártást!!!
Mit kellett volna erre lépnie a magyar kormányfőnek, legyen az gyurcsány, orbán vagy bárki???
Ki kellett volna fizetnie állami pénzekből a Nokia két éves vegzálásából elqúrt fejlesztéseiből és a gazdasági válságból fakadó kárai?
Az Elcotq-en milliárdokat bukott az állam tavaj!!Mindenki szarát mi fizetjük meg így is!!
Ugyan már!!! Térjetek észhez!!! Nem húztak már eleget belőlünk?
KöBüKi
@szaboria1: Zöldséget irtál,értelmezd ujra.!!!
KöBüKi
@coyote3: Az enyém biztos hogy nem,legfeljebb a cigányoké.,no meg a fütyiszes seggnyalóké.!!!
marlin2
@senkifia68: Előbb olvasni, aztán gondolkodni (vagy legalább megpróbálni), utána írni!!(vagy legalább megpróbálni)
Az általad kormányfőnek nevezett egyént azért "kereste" a Stephen Elop, hogy van e olyan terve, esetleg olyan gazdasági programja, ami "biztos"!!
Ugyanis a Nokiánál decemberben még szó nem volt először a gyártás ilyen mértékű leépítéséről, másodszor a komáromi logisztikai központúság ilyen mértékű leépítéséről!!
A Nokiának teljesen mindegy, hogy az alkatrészeket, vagy az összeszerelt telefonokat hozza Kínából!!(Az "itteni" összeszerelésnek még előnyei is vannak!!)
De - gondolom - neked a köztisztviselővel megüzente az általad magyar kormányfőnek nevezett egyén, hogy mi zajlott a kuliszák mögött!!
Mivel azt konkrétan tudom, hogy a Nokiával kapcsolatban hülyeségeket írkálsz , gondolom, az Elcotekkel kapcsolatos állításaid is abba a kategóriába tartoznak!!
darwin
Azért,valami gond van a Népszava cikkével.A bevétel kiesések felsorolásánál számbeli zűrzavar van. A Nokia évi 2 milliárd társasági adót,2 milliárd járulékot fizetett,és évi 2-4milliárd helyi adót Komárom városának.Több volt a helyi adó,ami az árbevétel 1-2 % szokott lenni,mint 3500 ember éves járuléka?vagy az éves adó?
Rézangyal
Engem a számok nem nagyon érdekelnek. Én az emberi oldaláról közelítem meg a kérdést. Tény, hogy az a felfuvalkodott hólyag, aki a miniszterelnöki széket bitorolja, NEM MÉLTÓZTATOTT fogadni az egyik legnagyobb befektető első emberét, sőőőt arcátlanságban odáig merészkedett, hogy a finn kormány meghívását is semmibe vette. Ez pont olyan mérhetetlenül visszataszító, nagyképű, kihaénnem tipusú megnyilvánulás, amitől minden intelligens embernek kinyílik a bicska a zsebében. Ez lesz a törpe veszte, figyeljétek meg!
marlin2
@darwin: "Az Opten adatai szerint a Nokia Komárom Kft. tavaly leadott eredmény kimutatása szerint több mint 3,6 milliárd eurós, azaz a jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 1044 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg az adózás előtti eredménye közel 129,9 millió euróra (37,6 milliárd forintra) rúgott. Ez után 18,7 millió euró (5,3 milliárd forint) társasági adót fizetett be a költségvetésbe. A lap számításai szerint társasági adóban 2,38 milliárd forint, a bérekhez kapcsolódó járulékokban pedig 2 milliárd forint, azaz összesen közel 4,4 milliárdos kiesést kell elkönyvelnie el a költségvetésnek."
A KÖLTSÉGVETÉSNEK!!

"Nyilván a komáromiakat különösen megdöbbentheti a kormányfő viselkedése, hiszen a Nokia volt Komárom egyik legnagyobb adózója, ezért a leépítés a város bevételeit is érinti, bár a befizetett iparűzési adó az elmúlt években csökkent. 2009-ben 4,4 milliárd, 2010-ben 3,6 milliárd, míg tavaly mindössze 2,2 milliárd forint helyi adót könyvelhettek el - közölte a polgármester."
A VÁROSNAK!!
szaboria1
@KöBüKi: Ha tudsz híreket olvasni akkor rájöhetnél hogy nem csak a Nokia épít le hanem a Malév beszállítói kénytelen elbocsátani embereket.
coyote3
@KöBüKi: Zembereket írtam cimbora. Aki embernek érzi magát ne vegye magára :)
KöBüKi
@szaboria1: Az Én szellemi kapacitásom szerint amit irtál : -1 millió munkanélküli az a matematika nyelvére leforditva 1 millió munkahely.!!!
Válaszodból itélve,ez a gondolat el sem jutott hozzád!!!???
Dr.luigilongo60
Hogy ezek a gonosz multik mennyi embernek adnak munkát és milyen sokat adóznak?
Mégis a fél ország üti-veri őket és gyűlölettől eltorzultan köpködi.
Az eredmény kevesebb munkahely és kevesebb adóbevétel.
Hogy ez kiknek jó, kizárólag a magyar tőkének, hiszen ez is a cél.
sasi1115
@marlin2: Megpróbálta. De nem sikerült.
És most majd jön a szokásos, "de..." válasz.
"Tavaj" is elég szánalmasan adta elő, de most már egyre nehezebb neki kimagyarázni a haversrácok hülyeségeit.
Kíváncsi leszek, mikor adja fel és teszi le a lantot, mivel egyre nehézkesebben pengeti.
Ja és a témához: Ki a f..szom az az OV, hogy a nép érdekét képviselő ügyben nem találkozik egy ekkora cég igazgatójával?
Nem baj, majd valami fasza kis adóval beszedi tőlünk a kieső pénzt.
Jut eszembe az árfolyamgátot is olyanokkal fizettetik, akiknek egy forint hitelük sincs.
Tetvek...
Némó Matróz
No megjelent a főbunkó!
Mi van kiskomám, nem adott az asszony puncit és itt osztod az észt?
Vagy éppen melózik a kedves nejed és otthon felejtette a kincstári laptopot?
Olyan INKVi szerű vagy de az legalább értelmes volt:)
Dr. Akula
@Némó Matróz: a végefelé már az sem volt normális!
marlin2
@senkifia68:Tódi!!
Ha a szokásos sértegetésen kívül valami újat is írtál, azt küld el privát, és elolvasom!!
Ha - érdemben - arról írtál, hogy az újságíró apróbb tévedéseket "ejtett" a cikkben, van némi igazad, de azok a "lényeget" nem érintik!!
Ha arról írtál, hogy "nem értek hozzá", abban meg nincs igazad, mert annak ellenére, hogy "semmi közöm (már) a Nokia Komáromhoz, pontos(!) ismereteim vannak róla!! (Tudom, hogy téged abszolut nem érdekel, de anno. (1998-1999) amikor a Nokia idetelepült (még) ott voltam a Monostori Erődben amikor Timó Kahelin (aki többször volt Komáromban ügyvezető) és a Krajczár Gyula aláírta a Nokia "letelepedéséről" a megállapodást, és ott voltam 2000 májusában amikor megindult a termelés!! )
Némó Matróz
@marlin2: Ugyan már, ide nem szabad tényekkel jönni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.