Három légiutas-kísérő gyors beavatkozása akadályozta meg, hogy komolyabb verekedés alakuljon ki az EVA Air egyik járatán.

Köhögés miatt estek egymásnak az utasok a repülőn – Akár tragédia is történhetett volna

Illusztráció: freepik.com

A dulakodás akkor kezdődött, amikor az egyik utas köhögni kezdett, a mellette ülő férfi pedig emiatt megpróbált átülni egy másik ülésre. Azonban a választott ülés már foglalt volt, ami vitához vezetett a két férfi között, és a légitársaság szerint tettlegességig fajult a dolog.

Ekkor lépett közbe a három légiutas-kísérő, akiknek sikerült megfékezni a helyzetet.

A BR08-as járat, amely Tajpejből San Franciscóba tartott, május 8-án, szerdán, a balhé kitörésekor már körülbelül három órája volt a levegőben. A CNN-nek a tajpeji székhelyű légitársaság elmondta, hogy mindkét utas "külföldi" volt, de nem árulták el a nemzetiségüket.

A légiutas-kísérők gyors cselekvésének köszönhetően a két férfit sikerült elválasztani egymástól, így a járat a menetrend szerint folytatódott, és időben landolt San Franciscóban – közölte a naphire.hu.

„A vállalat a későbbiekben megfelelő jutalmat fog adni a három légiutas-kísérőnek”

- tette hozzá az EVA.

A repülőgép kapitánya a repülés közepén kapcsolatba lépett a San Franciscó-i rendőrséggel, és a két utas érkezéskor kihallgatásra került.

Nem ez az első ilyen eset az EVA-nál

Nem ez az első alkalom, hogy az EVA fedélzetén történt incidens bekerül a hírekbe. 2019-ben egy túlsúlyos férfi utas állítólag arra kényszerítette a női légiutas-kísérőket, hogy segítsenek neki levetkőzni, használni a mosdót és utána megtisztítani, mondván, hogy fizikailag képtelen erre.

Az eset után az EVA nyilvánosan kifejezte "őszinte háláját" az alkalmazottainak, és megfogadta, hogy kivizsgálja a történteket. Ugyanebben az évben az EVA megváltoztatta a politikáját, hogy csak nőket alkalmazzanak légiutas-kísérőként, és bejelentette, hogy férfiakat is felvesz erre a pozícióra.

Forrás: CNN, naphire.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.