Egy európai felmérés szerint minden országban három fő fogyasztói típus határozható meg: takarékoskodók, értékkeresők és gondtalan vásárlók. Magyarországon azonban jelen van egy negyedik, tipikusan ránk jellemző vásárlói kategória is: mi a szokások rabjai vagyunk. Ez a típus általában a megszokott helyen veszi meg a szokásos termékeket, az akciós újságot pedig a boltban is használja....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Marcus Hibiscus
Nem kell ezen csodálkozni ilyen anyagi helyzetben.Többször is előfordult már,hogy oda-vissza-oda járkáltam a két bolt között,mert mindent ott próbálok venni,ahol a legolcsóbb.Az akciós újság meg egy nagy nulla,egy átverés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Marcus Hibiscus
@Kutyafüle: Anyámnak már évek óta van,pont ezért.Viszont azt is látja,hogy egy hónapba nagyjából miből mennyi kell.

@darwin: Nyilván nem az összes pénzedet kell elkölteni arra,ami olcsó.És persze nem kell mindenkinek havi 10 kiló cukor.(Nálunk elmegy még több is a kv-ba,meg teába,meg porcukornak meg mindenüve :) ).Ha meg onnan közelíted meg,hogy ahogy telik az idő úgyis drágább lesz,akkor megéri.A kaját meg nem gondolnám feleslegesnek,meg aztán amúgy is kiadod rá a pénzt valamikor.

De nem akarok én senkit megtéríteni,vagy valami :) Csak ha már van ez a szuper hír,akkor hátha valaki kap egy jó ötletet. :)
Don Marcus Hibiscus
@nagy tamara: Kevés olyan helyi kisboltot láttam már,ahol akár be is lehet vásárolni úgy,hogy meg is érje.Ettől persze még lehetnek,de Pest környékén nem jellemző én úgy látom.És nagyon lentebb sem.Mondjuk nem jártam még mindenhol :)
darwin
@Don Marcus Hibiscus: Egyszer fogj egy lapot és kezd el felírni a nagyok árait.Nem az akciósakra gondolok,hanem :liszt,cukor ,ásványvíz, tej,tejföl,zsír..stb .Rájössz,hogy ha az idődet is beleszámolod,a legközelebbi bolt jön ki győztesen.Igaz ,egy nyugdíjas nem így számol ,mert az ideje több,és ingyen utazik.De nekem számolnom kell a benzinnel,vagy a busszal.Ráadásul mindentől messze lakom,és az időm véges.
Don Marcus Hibiscus
@darwin: Írtad fentebb,hogy 5000 a benzin oda valamelyik multi.Akkor ezek szerint csak 20 km-re van. :)

(ez csak hülye vicc akart lenni a drága benzinre utalva)

Igen,igazad van,mert ami egyik-másiknál bejön,az nem azt jelenti,hogy mindenkinek az a tuti.És azt is értem,hogy több tényező "együtt állása" kell a nagy bevásárláshoz is.És ahány ház,annyi szokás.
darwin
@Don Marcus Hibiscus: 38 km a legközelebbi tesco,de a "mi autónk" kis étkű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.