Magyarország helyreállította az államháztartás egyensúlyát, ezt a bizonyítványt az Európai Bizottság állította ki, amikor visszavonta az EU kohéziós alapokra vonatkozó felfüggesztését - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén.

Kifejtette: az EU pénzügyminiszteri tanácsa, az Ecofin megállapította, hogy Magyarországnak példátlan gyorsasággal sikerült helyreállítania az államháztartás pénzügyi egyensúlyát.

A GDP arányos államháztartási hiány 2010-ben 4,2 százalék volt, 2011-ben egyszeri intézkedésekkel - így a magánnyugdíj-pénztári rendszer reformjával - többlettel zárt az államháztartás, amely egyszeri intézkedések nélkül is 2,47 százalékos hiányt mutatott, majd erre az évre 2,5 százalékos hiányt tervez a költségvetés. Ebben a folyamatban szokatlan eszközöket is fel kellett használni - tette hozzá a miniszter.

Matolcsy közölte: egyetért a Fidesz frakció javaslatával, amely a kisvállalkozások járulékterheinek csökkentésére, illetve munkahelyteremtésre vonatkozik, hozzátéve, hogy a programhoz forrást kell találni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
"magánnyugdíj-pénztári rendszer reformjával"

reformjával? elvettétek és beleborítottátok a nagy kasszába. ehhez nem kell sok ész, elég egy ilyen matolcsy-szerű vajákos ember...
KöBüKi
@zsolti: Méág ha csak a matócsy lenne vajákos!!! - DE A TÖBBI IS AZ!!!
overdose
Érdekes balesett havi 500 millát bukubk az IMF miatt ,miről beszélnek ezek a tetvek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.