Az MSZP szerint a magyarországi cigányság felzárkóztatásának ígérete a Fidesz egyik legnagyobb választásai csalása, az Orbán-kormány pedig a "fideszes" roma vezetőkkel ellopja a cigány gyerekek jövőjét.

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja mindezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a miniszterelnök hétfőn bejelentette: bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat, hogy negyedévente értékelje a romáknak szóló programok megvalósulását. Orbán Viktor erről szóló beszédében arra is kitért: kiderült, hogy a munkanélküliek is dolgozni akarnak.

A politikus közleményében szegényellenesnek nevezte a kormány gazdaság- és társadalompolitikáját, amelyek szerinte az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságát idézték elő az ország leszakadó térségeiben. Leszögezte azt is: a rendszerváltás óta soha nem élt akkora kiszolgáltatottságban a cigány kisebbség, mint most. 

Az MSZP igazságos, fenntartható és komplex gazdaság- és társadalompolitikát vár, amely által munkahelyek jönnek létre.

A szocialista politikus úgy véli: Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szegényellenes intézkedések tucatjait hagyták már jóvá. Teleki László ezért arra számít: "a most létrehozandó álbizottságban is hasonló súllyal képviselik majd a cigányságot...".

Teleki László közleményében rámutatott: az MSZP munkahelyteremtést és a gazdaság újraindítását célzó Kelet-Magyarország Programja a hátrányos helyzetű térségekben élő emberek bevonásával készül.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Elmennek a francba az mszp-sek! A magyarság nem élt ekkora kiszolgáltatottságban mint 22 éve!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@kerék: Deportálásra ma nincs lehetőség. Marad(na) a munka.
entero
@Csolovek: Már elmondtam, meg kellene szüntetni a megélhetési szülést. Meg kellene vonni két gyerek után a támogatásokat. Az kevés hogy elveszik a támogatást ha a gyerek nem jár iskolába. Nagyon sok szülő otthon lógatja a lábát, költik a segélyt meg a családi pótlékot, a gyerekek meg mint rászorulók alanyi jogon kapnak mindent. 4 gyerek után 6 éves korukig durván jár 200 ezer forint havonta. Vagyis addig jobban keresnek mint ha mindketten dolgoznának minimálbérért. Ha én lennék a miniszterelnök, meg is tenném ezeket a lépéseket. Utána majd várnám mikor hívnak Strasbourgba. :-))))
kerék
@entero: hát csak maradna, de miért dolgoznának kevesebb pénzért?

Másrészt én sem voltam cigány ellenes, még áltsuliban volt pár "haverom" is köztük...persze mikor ellopták hol az órám hol a könyveim akkor már rájöttem mi is az a cigány...ez csak tapasztalat kérdése, én megtapasztaltam ezért utálom őket.
KöBüKi
@entero: Azt irtam mintegy másfél éve,hogy a Kőmives Kelemen szindrómát mig meg nem szüntetjük addig nincs eredmény.!Mert a szülők,testvérek mind lebontják a gyerekben estig amit délelőtt az iskolában felépitenek benne.!Angol mintára kell bentlakásos rendszerben tanitani,de nincs hazamenetel.!!!
entero
@KöBüKi: Most kivételesen teljes mértékben egyetértek veled. Az otthoni minta a legerősebb egy gyerek életében, az iskola nem nevel, nem szeretetet ad, hanem tanít. Az összes többi a szülők feladata.
entero
@kerék: "de miért dolgoznának kevesebb pénzért?" Pontosan. Amíg a gyerekek után megkapják ezt az összeget, ráadásul különféle támogatásokra is jogosultak, addig nem is lesz változás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.