Hadházy Ákos független honatya kiszúrta, hogy egy egyedi rendszámos BMW-vel érkezett meg a Képviselői Irodaház elé Bánki Erik. Hadházy úgy véli, hogy a kocsi a pécsi Volvo per III. rendű vádlottjáé csak éppen kölcsön adta a honatyának.

Egyedi rendszámú BMW-vel érkezett a Képviselői Irodaházba Bánki Erik fideszes képviselő – szúrta ki Hadházy Ákos, független képviselő, aki a megérkezésről fotókat is tett fel Facebook-oldalára.

Hadházy Ákos: "Micsoda átkozott véletlen..., a bíróság ítélete szerint 52 milliót utalhatott Bánki Erik németországi cégébe"Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A honatya azt írja alá:

„Micsoda átkozott véletlen: Bánki Erik fideszes képviselő egy olyan sport BMW-vel érkezett a Képviselői Irodaházba, amelynek egyedi rendszáma PA-BA betűkkel kezdődik. A pech az, hogy pont PAtzek BAndinak (Endrének) hívják azt a személyt, aki a pécsi Volvo per III rendű vádlottja. Ő az, aki a pécsi bíróság ítélete szerint 52 milliót utalhatott Bánki Erik németországi cégébe abból a pénzből, amit a Volvo buszok beszerzésén keresett a teljesen indokolatlanul közbeiktatott közvetítő cég.”

Az nem derült ki, hogy az autó valójában kinek a tulajdonában van, annyi biztos, hogy az egyedi rendszámot valaki megvásároltak.

„Valószínűbb, hogy az autó Patzeké, csak előzékenyen átadta Bánkinak használatra. Esetleg a thaiföldi pénz másik részéből vette…”

Nem sokkal korábban Bánki Erik az ügyben azt írta a Népszavának SMS-ben a botrányos pécsi buszbeszerzés ügyében:

„Egyetlen eurócent sem érkezett a nevezett személytől a céghez. Hasonló nagyságrendű átutalás sem történt, amit összekeverhettek volna. Nem tudom, hogy honnan és ki adta ezt az információt, de nyilvánvalóan hazugság.”

Az ügy előzménye: 2015-ben a fideszes vezetésű Pécs tömegközlekedési cége úgy vásárolt meg egy használt hollandiai buszflottát, hogy azt korábban, közvetítők megjelenése előtt egymilliárd forinttal olcsóbban kínálták a városnak. A szövevényes ügyben született már ítélet: e szerint egy vádlottat elmarasztaltak, kettőt pedig felmentettek. A döntés azonban megalapozatlannak bizonyult, így újra kell indítani a pert.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
SZÉGYEN! ( hogy megint kiderült ) gondolja az átlag fideszes...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Mit csodálkoztok? Csak megőrizték a komcsiktól a hagyományz!
telegdilaci
@izéke:Ezeknek zsebbe van a hazugság,azonnal letagadnak mindent ha kiderül róluk valami ami számukra kellemetlen letagadják a napot az égről,soha semmiért nem vállalnak felelősséget!
Dr. Proktor
A hazai jobbágyok a ruszki muzsikok megfelelői, ezért érthető a hasonlatos pártválasztásuk és igényük egy gazemberre aki félrevezeti őket...
Az internetes és telefonos csalók is az ilyen emberekre utaznak!
Dr. Proktor
Érdekes véletlen lenne ha az autó vételára pont 52 milla lett volna...
namihami
Mégse jöhet olyan messziről gyalog!
Mikor kellene indulni, hogy időben ideérjen?!?!?!?! És hány cipőt nyűne el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.