EGÉSZSÉGÜGY OKJ-s tanfolyamokon képezne ápolókat akár nyolc osztályt végzett tartós munkanélküliekből a kormány. A miniszterelnök főtanácsadójának elképzelése szerint velük pótolnák azokat a magasan képzett, nyelvet beszélő ápolókat, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot. Mik ezek? – Megdöbbenve hallottam, hogy ápolóasszisztens és háziápoló-képzést indítanak tartósan munkanélkülieknek a leszakadó térségekben – kezdte egy neve elhallgatását kérő szolnoki ápolónő. – A programban már akár nyolc általánost végzettek is részt vehetnek, akiket leendő munkahelyeiken, a kórházakban képeznek majd ki. A tervek szerint ezer-ötszáz ember szerez ily módon majd képesítést, mégpedig több százmillió forintos uniós támogatással.

Forrás: szoljon.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
Na úgy látom kezd másoknak is kinilni a szemük meg a bicsak a zsebbe :) jó az csak kerüljön minnél előrébb, megint a szakma megkérdezése nélkül akarnak valamit tenni. Dilettáns egy banda... ezek csak ellenzéknek jók! :(
adsl70
"Szerintem sincs szükség segédápoló képzésre környezetemben, ezekből ápolási asszisztensekből és lerakat számra képzett 8. osztályra épülő szoc. ápoló és gondozokból amit a munkaügyi központ képzett Tiszát lehet rekeszteni.Nagy részük munkanélküli ezek az emberek Maroska Anikónak sem kellenek és még a szociális otthonoknak sem ,csak ha nem kerülnek pénzbe az intézményeknek.Én jelenleg fél éve vagyok munkanélküli ápoló felsőfokú tanulmányokat folytatok és sajnos csoporttársaim között egyre nő a munkanélküliek száma.Mi jövő év májusában végzünk tanulmányainkkal és sok csoporttársamnak még a tandíját sem tudja kifizetni, mert még arra sem adnak lehetőséget a kórházak,hogy segédápolóként megkeresse azt.Inkább ezt kellene támogatni nem a segédápolóképzést itt világosan megmondták a szakma jeles képviselői,SZAKÉPZETT TANULT NŐVÉREKRE VAN SZÜKSÉGE, NEM SEGÉDÁPOLÓKRA.."
bosszants
@adsl70: Fiatal vagy, szép vagy a kép alapján értelmes is!
Miért nem mentél még ki melózni?
bundi
ezek is külföldre mennek majd, csak még ezt a papírt megszerzik mert az jól mutat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.