Magyar Érdemrendet vehetett át Gazsó Ferenc szociológus a miniszterelnöktől, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kitüntetést egy plebejus jobboldali államvezetés adja át egy plebejus baloldali professzornak.

A Magyar Érdemrend a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésének érdekében végzett munka elismeréséül szolgál, ha kitüntetünk valakit, akkor ezzel azt jelezzük, hogy egyetértünk céljaival - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést nyújtott át Gazsó Ferenc szociológusnak a Parlamentben pénteken.

A kormányfő méltatta a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusának munkásságát és azt mondta: "a kitüntetést egy plebejus jobboldali államvezetés adja át egy plebejus baloldali professzornak".

Gazsó Ferenc - megköszönve az elismerést - hangsúlyozta: az is hozzásegíthette ahhoz, hogy nyolcvanadik életévének betöltésekor részesüljön a társadalom értékítéletét kifejező magas kitüntetésben, hogy a közéleti szereplései során nem egy holdudvarhoz tartozó értelmiségi szerepében szólalt meg, hanem arra törekedett, hogy az ország szellemi erőforrásait gyarapítsa tudományos és oktató tevékenysége során.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.