Ítéletet hirdet az Európai Bíróság a magyar bírák nyugdíjazása ügyében. A sürgősséggel tárgyalt ügyben október elsején tartották a tárgyalást, az Európai Bizottság fenntartotta keresetét Magyarország ellen. Brüsszel szerint a nyugdíjkorhatár leszállítása az érintett bírákkal szemben életkoron alapuló eltérő bánásmódot jelent, azaz diszkrimináció.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Mikor mehetnek nyugdíjba? Nem a normál nyugdíjazás érvényes rájuk?
Pilóta
@gabrella: A bírák nyugdíjkorhatárát a korábbi 70 évről az általános öregségi nyugdíjhoz igazítva 62 évre szállították le, majd ezt 65 évre módosították.
gabrella
@Pilóta: Köszi, bezzeg én meg mennék nyugdíjba és nem lehet. A szoc-ban kidolgoztuk a lelkünket is, hogy majd 55 évesen elmehetünk nyugdíjba és most betegen munkahely után kell sóvárognunk mert köteleznek dolgozni, csak munkahely nincs még a fiatalnak sem.
Pilóta
"Az életkoron alapuló, nem igazolható megkülönböztetést jelent, és így a diszkrimináció uniós tilalmába ütközik a magyar bírák kötelező nyugdíjkorhatárának 70-ről 62 évre történő leszállítása - mondta ki keddi ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság."
--- Ennyi!
Pilóta
Komoly história, a marhák elkaszáltak egy nem létező magyar törvényt!:-)
Pilóta
"Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják. Itt most ezzel a helyzettel állunk szemben, ugyanis a magyar Alkotmánybíróság ezt a jogszabályt megsemmisítette, következésképpen az Európai Bíróság egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik" – mondta a kormányfő.
www.hir24.hu/belfold/2012/11/06/orban-leszolta-az-unio-donteset/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.