Vizsgálati fogságba helyezte szombati döntésével a bazini (Pezinok) székhelyű speciális bíróság a Robert Fico miniszterelnök ellen szerdán elkövetett fegyveres merénylettel gyanúsított és a támadást követően a helyszínen őrizetbe vett, lévai illetőségi Juraj C.-t.

A mintegy két órán át tartó döntéshozatali folyamatot követően a gyanúsított vizsgálati fogságba vételét a szökés, illetve a bűntevékenység folytatásának lehetőségével indokolta a bíróság a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint.

Fordulat a Fico elleni merényletben – ezt lépte meg a bíróság

Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/TASR/Jan Kroslák

A bíróság döntése egyelőre nem jogerős.

A gyanúsított korábban – a rendőrségi kihallgatás során – beismerte tettét.

A rendőrség csütörtökön indította meg az eljárást a feltételezett elkövető ellen, akit védett személy ellen előre kitervelt gyilkosság kísérletével gyanúsítottak meg. Ezért a bűncselekményért a szlovák törvények szerint 25 évig vagy akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Sutaj Estok belügyminiszter korábban elmondta: az elkövető indítékait vizsgálva egyértelművé vált, hogy politikailag motivált cselekményről van szó.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"A mintegy két órán át tartó döntéshozatali folyamatot követően a gyanúsított vizsgálati fogságba vételét a szökés, illetve a bűntevékenység folytatásának lehetőségével indokolta a bíróság"
Mégis, mi a fene tartott 2 óra hosszat?!
jáger laszló
Micsoda semmi,de az felturbózva!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Akkor orban mesterterve ezzel elhalt, hogy ezt is rakenje a nemzetkozi baloldalra, meg Sorosra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.