Szegénység és bűnözés, hogy miként kapcsolható össze ez a két fogalom – számos kriminalisztikai tanulmány taglalta már. Tény: manapság nem könnyű az élet – minden a pénz és az anyagi javak körül forog, és ha nem rendelkezünk belőlük a kellő mennyiséggel – könnyen a „szegény” társadalmi rétegben találhatjuk magunkat. De ki is számít manapság szegénynek? Van, aki szerint az, aki nem tudja fedezni a lakhatás, a szükséges élelmiszer, gyógyszer, közlekedés és ruházkodás költségeit. Az igazi mélyszegénységben élők számára viszont a létfenntartáshoz szükséges javak is hiányoznak, ráadásul a teljes reményvesztettség, céltalanság és tehetetlenség állapota alakul ki, amelyben az ember valódi emberi minősége veszélybe kerül, hiszen az élettevékenységek a puszta létfenntartásra korlátozódnak, miközben a lelki teljesen elsivárosodik. Ez eddig érthető is, hisz ki bírná ép ésszel elviselni a nincstelenséget, az ürességet– de mindez feljogosít e bárkit arra, hogy elvegye másoktól azt, ami neki nem...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sóher
Munka one mit akar a kormány ? ez várható volt!
nehogymá
afekete munka is megélhetési bünözés a munkavállalo részéröl masképp nem alkalmazzák
alfás
@nehogymá: a munkaadó részéről nem az?
Dr.luigilongo60
@alfás: Amig Széles kartárs és a többi milliárdos haverral ülnek egy páholyban fütyiszék, addig az egyszerű munkavállalók ne is számítsanak semmi jóra.
nehogymá
ha egy vállalkozö több embert alkalmaz feketén akkor nehezen lehet megélhetési csalással vádolni.én is voltam rászoruló.volt hogy 20 an dolgoztunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.