Illatozó friss pékáruk, kakaós csigák, túrós bélesek, krémes-habos sütemények a cukrászdák vitrinjeiben, margarinok, ropik, kekszek, chipsek, nápolyik, pattogatott kukorica, leves porok, és mélyhűtött pizzák, gyorséttermi ételek… - felsorolni sem lehet, mi mindenben benne van - az új mumus: a transzzsírsav. A tőle való félelem most nem egy újabb egészségmániás világhóbort. Nem ok nélkül kongatják a vészharangot a szakemberek. A transzzsírsavak élettani hatása egyértelműen káros, növeli a „rossz koleszterin” az LDL, és csökkenti a „jó koleszterin”, a HDL szintjét. Növeli a triglicerid szintet, és a vérben a gyulladásos fehérjék mennyiségét, és károsítja az érfali endotél sejteket. Ennek eredményeként jelentősen fokozódik az agyi érkatasztrófa, a szívinfarktus, a hirtelen szívhalál, a szívelégtelenség előfordulása és az elbutulással járó Alzheimer-kór kialakulása. Óvatos becslések szerint évente legalább 1000 ember halálát lehetne elkerülni, ha az élelmiszeripar nem használná. De...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.