Csak a következő év elején ismerheti meg a közvélemény, milyen nemzetbiztonsági vonatkozásai voltak azoknak a találkozóknak, amelyeken Laborc Sándor, a polgári elhárítás egykori főigazgatója és az olajmaffiózóként elhíresült Portik Tamás egyeztetett – értesült a Magyar Nemzet. Az ezzel kapcsolatos adatok titkosításának feloldásáról az Alkotmányvédelmi Hivatal dönthet. Legkorábban január első felében kerülhet a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elé az a jelentés, amelyet a titokgazdaként jegyzett Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) állít össze Laborc Sándor, a jogelőd Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetője, és a jelenleg három leszámolásos merénylet kapcsán felbujtással gyanúsított Portik Tamás viszonyáról. Bizottsági forrásból a Magyar Nemzet úgy tudja, az AH jelentése kitérhet arra is, mi hozható nyilvánosságra a testületnek az üggyel foglalkozó zárt üléseiről készült jegyzőkönyvekből, illetve a Laborc–Portik-kapcsolatról rendelkezésre álló titkosszolgálati információkból.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Göbölös László, a polgári elhárítás főigazgatója által jegyzett összefoglaló alapján döntés születhet majd arról is, hogy meghallgatásra idézik-e Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét."
Mobil123
Miért, akkor kezdődik már a kampány???
Pilóta
Rögzítették Laborc és Portik egyeztetését

Megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója legalább kétszer találkozott Portik Tamással, akit több, a kilencvenes évek közepén történt leszámolás megrendelésével gyanúsítanak. A rendhagyó megbeszélésekről készült hangfelvételeket feltehetően az Alkotmányvédelmi Hivatalban (az NBH jogutódja) találták meg.

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/rogzitettek-laborc-es-portik-egyezteteset-1122383

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.