Mindenki ellenzi, mégis mindenki bevezeti. 150 éve kísért különböző formákban. Gyurcsányék belebuktak, Orbánék túlélik? Összegyűjtöttük a történelmi példákat. Ferenc Józseftől Kádár Jánosig A tandíj egyik különlegessége, hogy csak kivételes esetben hívják tandíjnak. A dualizmus idején leckepénznek nevezték, a hallgató a felvett előadások után fizetett, a bevétel nagy részét az oktatók javadalmazására fordították. A rendszert – különböző módosításokkal – a Horthy-rendszer is átvette, mígnem az 1941-42. tanévben általános tandíjreformot hajtottak végre. A magyar felsőoktatás első differenciált vagy progresszív tandíjrendszerének lényege az volt, hogy a különböző családi hátterű hallgatók eltérő mértékben fizettek: a gazdagabbak többet, a szegényebbek kevesebbet. A Kádár-korszakban gyakorlatilag tandíjmentesen tanulhattak a fiatalok, fizetni csak a közepes vagy rosszabb tanulmányi átlagú hallgatóknak kellett, a jó, jeles és kitűnő diákok mentességet élveztek. Antall József...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
- Antall József és a feketeleves
- A Bokros-csomag és társai
- Gyurcsány Ferenc és a fer
- Orbán Viktor pálfordulása
jancsik68
Mostani Orbán féle hozzáállás:fizessenek a szegények,a gazdagok pedig mindent ingyen kapjanak,hiszen övék a JÖVŐ,a menyekországa.Ez egy igazi keresztényi hozzáállás,különösen igy KARÁCSONYKOR.A szegények ezt kapják a JÉZUSKÁTÓL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.