Az Alkotmánybíróság pénteki határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés túllépett a jogalkotási felhatalmazásán, amikor az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé olyanokat is beiktatott, amelyek hosszabb távra szóló, általános szabályokat tartalmaznak, ezért a kifogásolt rendelkezéseket - köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat - e formai hiányosságok miatt megsemmisítette.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Ettársak!!!

Mi lesz most?
Belefingott a kisegér a nullás lisztbe!
Dr.luigilongo60
Ettársak!!!

Mi lesz most?
Belefingott a kisegér a nullás lisztbe!
Pilóta
"2012.12.28. AB határozat Magyarország Alaptörvénye átmeneti rendelkezései egyes cikkeinek alaptörvény-ellenességéről és egsemmisítéséről (II/2559/2012.)

Az Alkotmánybíróság ma meghozott határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés túllépett az Alaptörvényben foglalt jogalkotási felhatalmazáson, amikor az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései közé olyan szabályokat is beiktatott, amelyek nem átmeneti rendelkezéseket tartalmaznak. Az Országgyűlést alkotmányozóként is kötik a jogalkotási, eljárási előírások. Az ezek megsértésével hozott szabályok érvénytelenek, ezért az Alkotmánybíróság a kifogásolt rendelkezéseket e FORMAI HIÁNYOSSÁGOK miatt megsemmisítette. Az Alkotmánybíróság az Alaptörvény és az Átmeneti Rendelkezések tartalmának alkotmányosságát – töretlen gyakorlatának megfelelően – nem vizsgálta."
www.mkab.hu/
keresztapa
Az egész munkájuk, egy össze csapott vakolat. Parlamenti képviselők, Parlamenti alkotmány bizottság, jogászok? vagy csak vannak, de minek ha egy törvényt nem képesek magas tudásuk birtokában, alkotni, akkor mit ehet elvárni a jogkövető állampolgártól, folyamatos törvénykövetést, ami alkotmányellenes.
Pálinkafőző Rézüst
@keresztapa: kedves keripapi! Meg kell nézni az Alaptörvényt! Ugyebár ezt a "jogász" kormány alkotta, ugye tán 1-2 év közötti távlatban, kb. És már foltosabb, mit a régi, 50 éves Alkotmányunk volt!! Vagy mint egy madárijesztő szakadt gönce a vetésben..!! Na ennyit ezekről a neoelvtársakról..
szaboria1
Szájer már reggel tudta, hogy megszüntették mert azt nyilatkozta a Kossuth rádióba átdolgozzák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.