Nem indult jól a hét, legalábbis nekünk. Fizetjük a tranzakciós illetéket, rekordon vannak a cégfelszámolások, de legalább van új kommunikációs tender sok millióért. Ez történt a héten a gazdaságban. A magyar ugaron… Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke az MTI-nek adott interjúban sötét jelent vázolt fel a beruházások terén. A válság kezdetétől, 2008-tól napjainkig az építési beruházások 16 százalékkal estek vissza az EU-ban, míg ugyanez az arány Magyarországon 42 százalék. A lakásépítés visszaesése viszont 70 százalékos, és az idén legfeljebb a kívánatos 40 ezer lakás egynegyede épül meg. A felújításoknál is hasonló az arány, ott 400 ezer lakás lenne az optimális évente, ehelyett csak 100 ezer újul meg - ismertette Tolnay Tibor. Az építőipar foglalkoztatottainak száma a válság kezdete óta 280 ezerről 110 ezerre csökkent, a lánctartozás pedig soha nem látott összegre, 400 milliárd forintra növekedett – mondta a Szakszövetség elnöke.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"Milyen válság?

Kommunikációs tendert hirdetett meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), méghozzá két részben, nettó 120 millió forint keretösszeggel. Az első rész a GVH kommunikációs stratégiájának kialakítására, eseti marketing kampány tervezésére, lebonyolítására, illetve reklámügynökségi szolgáltatásokra vonatkozik. Amint arról korábban beszámoltunk, az Orbán-kormány 2012-ben több mint 11 milliárd forintot költött médiafelületek vásárlására, a győztes pályázatok többsége a Simicska-Nyerges duó érdekeltségeihez köthető. Van itt pénz."
Pilóta
"Tovább nőtt az államadósság

A tavalyi harmadik negyedévben 34 milliárd forinttal nőtt a magyar államadósság az előző negyedévhez képest, a GDP-hez mért adósság pedig 78,6 százalékon állt. Az államadósság növekedéséhez 182 milliárd forinttal járult hozzá a hitelfelvétel, a forint erősödésének adósságcsökkentő hatása pedig 148 milliárd forint volt (értelemszerűen a decemberi forintgyengülés az utolsó negyedévben jelentkezik), a kettő különbözete tehát a kialakult eredmény.

Összességében is képtelen jelentős, és tartós csökkenésre az adósság: míg 2011 végén 22 690 milliárd volt a költségvetés terhe, szeptemberben is csak 22 170-re tudott csökkenni, ráadásul ez már 34 milliárddal több mint június végén. S bár a GDP-hez viszonyított érték valóban csökkent – a 2010 év végi 80,2-ről 78,6-ra, a nem túl veretes 1,6 százalékos csökkenésben benne van a magánnyugdíj-pénztári vagyon – finoman szólva sem szerencsés időzítésű – államosítása"
miazavalami
Magyar válság! kivéve a kapirgálókat! Sok kis kakas van ebben az országban !
entero
@miazavalami: Én jobban szeretem a tyúkokat...:-))
musicnummer1
@Pilóta: Köszönjük Neked ezt az öszinte hozzászólásaidat ,magyarázatodat...reméljük minél többen olvassák,és kinyitják a szemüket, fülüket és szájukat
musicnummer1
@entero: a pipihust sem veted meg ??? Persze egy igazi ujházi tyúknál jobb nincs...( a levesre gondoltam) éljenek a Tyúkok !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.