A HVG megrendelésére a Quantum Research felmérte az erdélyi magyarság választói preferenciáit. Az eredményeket Fodor Csaba a Nézőpont Intézet és László Róbert a Political Capital elemzői értékelték az ATV Híróra c. műsorában. A közvélemény-kutatás szerint az erdélyi magyarok 46 százaléka venne részt biztosan a magyarországi választásokon. Ez jelenleg kb. 56 ezer magyar állampolgársággal rendelkező, 18. életévét betöltött embert jelent. 2014-re ez a szám akár 200 ezer körüli is lehet, amely a többi elcsatolt régióval és más, Kárpát-medencén kívüli országgal együtt 2-3 mandátum sorsát jelentheti a következő választásokon. Jelen állás szerint az erdélyi magyarok döntő többsége, 55 százaléka a Fideszt támogatná, 35 százalékuk bizonytalan, az MSZP-re 4, a Jobbikra 3 százalék szavazna. Az elemzők ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Jobbik „távolról sem olyan beágyazódott, mint Budapestről gondolnák”, illetve hogy a Jobbik tényleges támogatottsága ennél valószínűleg...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@Csizmás Kond: Nincsenek adataim, nem végeztem felmérést, de én még ennél is magasabb szavazószámra és fidesz-támogatottságra számítok. Ezért vagyok pipa például a választási csalást elővetítő levélbeni szavazás miatt!
Csizmás Kond
@QQCSI: Adatom nekem sincs, viszont ha figyelembe vesszük, hogy az ottani szavazásokra is csak kis számban jelennek meg akkor nem tudom erre miért gyúródnának..
QQCSI
@Csizmás Kond: Elhiheted, hogy lesz majd tejjel-mézzel, miegyébbel felturbózott korteskedés közvetlenül a választásokat megelőzően. Aztán, ha Áron bátyám eléggé meg lesz kenve,azt mondja: szavazzunk! Szavazni is fognak. Én meg majd itthon szívok, mert a kibiceknek borítékot és postabélyeget is biztosítanak, nyugi bele. Talán még a borítékba is belerakják helyettük a papírt, ...szívesen segítenek akár kitölteni is! :(
abacs62
Kiváncsi vagyok a"zorby" bukta után hány Magyar (Erdélyi) fogja megszívni a határ átlépést?Mert hogy félre vannak vezetve, az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.